AL-KO komt met hybride camperchassis


AL-KO heeft een hybride chassis ontwikkeld dat in de toekomst mogelijk geschikt is als camperchassis. Het bedrijf presenteerde het Hybrid Power Chassis vorige maand op de autobeurs IAA Nutzfahrzeuge in het Duitse Hannover.

AL-KO maakte het chassis samen met Huber Automotive AG, een specialist in ingebouwde automotive-elektronica. Het is het eerste hybride-concept voor bestelwagens en lichte vrachtauto’s. Het Hybrid Power Chassis is gebaseerd op een variabel lichtgewicht AL-KO-chassis. Het biedt volledig elektrisch, emissievrij rijden, met de back-up van een conventionele verbrandingsmotor voor langere tochten buiten de stad.

Het chassis is geschikt voor campers met maximale toegestane massa’s van tussen 3,5 en 5 ton. De accucapaciteit is voldoende voor een bereik van ruim honderd kilometer, wat genoeg is om bij het naderen van een milieuzone naar elektrisch rijden om te schakelen.

Reacties


Meneer Balder, lievere koekjes worden niet gebakken!
Je moet ergens beginnen en ik vind dit een prachtige ontwikkeling van Alko.
en.....waar koop je een waterstof camper, mijn brandstofcel in de camper is niet toereikend :-(
Ik zou zelf liever voor een auto op waterstof kiezen wanneer daar natuurlijk een goed netwerk voor zou zijn, met waterstof kan er b.v snel getankt worden , dit hybride ontwerp geeft al aan dat de actieradius beperkt is.

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht