Dieselverbod in Hamburg


De Duitse stad Hamburg heeft als eerste gemeente een gedeeltelijk verbod op dieselvoertuigen ingesteld. Voor de stad is het een maatregel om de luchtverontreiniging aan te pakken. Dit verbod geldt vanaf vandaag voor dieselvoertuigen die niet aan de Euro-6-uitlaatgasnorm voldoen.


Het verbod geldt vooralsnog voor delen van twee straten. Op de Max-Brauer-Allee geldt het verbod voor vracht- en personenwagens, op de Stresemannstraße alleen voor vrachtvoertuigen. Er zijn ook talrijke uitzonderingen voor onder meer hulpdiensten, bewoners en hun bezoekers. Het gebied is met verbods- en omleidingsborden aangegeven.

In een overgangsperiode worden waarschuwingen uitgedeeld, daarna gaat de politie ook boetes uitschrijven.

Reacties


Hier in europa en nu ook erg in Nederland houdt men zich vooral bezig om aan deze diesels te verdienen heeft niets te maken met milieu verandering.
Uiteraard is er vervuiling maar het veranderen van de wereld milieu is een proces dat al sinds het bestaan van de aarde bezig is.
Kijk naar de ijstijd tropen tijd enz. m,aar daar gaat het niet om men heeft iets nieuws ontdekt om de overheids en Europese kas te vullen.
Er is Blauwe diesel milieu vriendelijk geen co2 uitstoot geen roet uitstaat en niet schadelijk voor het milieu.
Het is zelfs beter voor de motoren en wordt gemaakt van ons afval.
In Friesland op een paar plaatsen te verkrijgen maar de overheid wil daar niet aan.
Ook zit hier natuurlijk het kapitalisme achter, die vertellen de overheden wat er wel en niet mag.
Kijk en lees
https://futurefuels.nl/blauwe-diesel/blauwe-diesel-particulieren/

Schoner kan niet snappen jullie dit.
In Duitsland is de nieuwe afgod die Umwelt en daar doet men alles voor.
Ik krijg soms wel eens pukkeltjes als ik hierover discussieer.Redelijkheid is in de politiek ver te zoeken,maar jammergenoeg geldt dit ook in Nederland
Ik vraag me af of ik, ook zonder dieselverbod, ooit met mijn camper door deze straten zou gaan rijden.
Hier in Antwerpen zijn ze even slim wereldhaven als Rotterdam luchthaven die over antwerpen vliegt Vele cruise die pal in het hartje Antwerpen afmeert maar owee de diesels dat zijn de verontreinigers wat nog steeds niet bewezen is en dat noemt men politiekers die zo iets bedenken
zeker onze geitenwollesokken groene mannen
Deze milieu terreur neemt steeds idiotere vormen aan. Het is symboolpolitiek die de feitelijke lucht situatie nauwelijks verbeterd. Ook Hamburg is een havenstad net als Rotterdam waar met het grootste gemak cruisschepen en andere schepen op stookolie naar binnen lopen. Dat mag dan weer wel??? Allemaal te danken aan de groene vrienden die alles willen verbieden maar nergens een oplossing voor hebben.
Kunnen de gezamelijke camper verenigingen, oldtimer clubs ed. niet iets beginnen tegen deze wildgroei aan maatregelen? Mede om deze reden heb ik mijn Ducato camper uit 1994 weggedaan en geld voor een nieuwe heb ik niet. Wordt dus weer tentkamperen en wat vliegreizen die natuurlijk veel beter zijn voor het milieu ;-)
hoewel ik wordt beperkt met mijn 14 jaar oude ford diesel, ben ik blij met deze maatregelen.
alleen op deze manier kunnen we de wereld een beetje schoner achterlaten.
dat is het positieve van deze beperking!
Kan iemand mij uitleggen waarom ik wel met een Boeing 747 laag over deze stad mag vliegen, maar niet met mijn campertje door deze straten mag rijden?
Wij wel, politici niet.
In Hamburg zijn 2 straten verboden voor oudere dieselauto’s.
Gevolg: die moeten omrijden (voor politici: een langere weg afleggen) en stoten daarmee meer uit dan anders.

Snapt u het nog?

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht