Terugroepactie Fiat Ducato


Fiat heeft in Nederland 1.700 Ducato's teruggeroepen naar de garage omdat de intercoolerslang kan losraken van het smoorklephuis. Het motorstoringslampje gaat dan branden en het motorvermogen valt weg. Om hoeveel campers het gaat, is niet bekend.

Eenvoudige ingreep

Om de afwijking te verhelpen moet de huidige metalen klemband worden vervangen door een nieuw exemplaar. Volgens Fiat gaat het om een eenvoudige ingreep van vijf minuten. Eigenaren van een Fiat Ducato hebben inmiddels bericht gekregen van de terugroepactie. Zo'n 10 procent heeft al gehoor gegeven aan de oproep. Zij zijn inmiddels kosteloos geholpen.

Wie zekerheid wil hebben, kan bellen met de internationale Fiat Camper Assistance: 00800 34280000.

Reacties


De brief van Fiat was mosterd na de maaltijd, mijn dealer, Bovenkamp in Vledder bij monde van Marcel, belde ruim voor de brief van Fiat om een afspraak te maken, proficiat Marcel.
Reparatie is is middels verholpen.
Hallo ik heb een fiat ducato rapido 2010 bouwjaar
Welke bouwjaren gaat het om?
Mijn camper is van 2017 en heb de brief al in huis.
Als ik de foto zie gaat het om modelles van de dukato van na 2014.
Mocht ik het verkeerd hebben, dan graag hoor/zie ik het.

Meest actuele nieuwsberichten


 • De camperplaats in Sas van Gent

  Camperlocaties Terneuzen niet meer gratis

  In Terneuzen moet straks voor alle camperplaatsen worden betaald. Voor de camperplaats in Sas van Gent, dat onder de gemeente Terneuzen valt, wordt een particuliere exploitant gezocht. Zo meldt PZC (de Provinciale Zeeuwse Courant).

 • Crosscamp lanceert compacte buscamper

  Verhuizen, boodschappen doen, of simpelweg op vakantie gaan. Met de compacte buscamper van Crosscamp kan het allemaal. Crosscamp is het nieuwste merk van de Erwin Hymer Group.

 • Camper ‘net op tijd’ uitgebrand

  Geluk bij een ongeluk: de camper van NKC’er Rob Aaldijk die in de nacht van zaterdag op zondag in het Friese Marum in vlammen opging, bleek goed verzekerd, ondanks dat de verzekering was opgezegd. Dit omdat de brand binnen de opzegtermijn plaatsvond.

Naar nieuwsoverzicht