Nieuwe camperplaats Putten op losse schroeven


De aanleg van de nieuwe camperlocatie in het centrum van Putten is nog onzeker. Bewoners van de Leijsbornstraat hebben namelijk bezwaar gemaakt bij de commissie Bezwaarschriften. “Het is goed om camperplaatsen te realiseren in de gemeente, maar niet bij ons voor de deur”, aldus bewoonster Anita Jansen.

Tot grote ontevredenheid van de bewoners van de Leijsbornstraat zou de gemeente een camperlocatie realiseren op een direct aangrenzend parkeerterrein. De omwonenden begrijpen niet dat de gemeente een deel van het parkeerterrein heeft uitgekozen. Ze maken zich zorgen om de nieuwe locatie en het mogelijke gedrag van camperaars die daar zullen verblijven.

“We hebben al ervaring met recreërende camperaars op het parkeerterrein”, vertelt Jansen. “Het is erg hinderlijk.” De bewoonster noemt de camperlocatie een aantasting van het woongenot. Volgens het plan van de gemeente mogen de campers er 48 uur staan, zonder kampeergedrag te vertonen. Omwonenden vragen zich af wie het kampeergedrag gaat handhaven als dit toch gebeurt.

 “We kunnen in Putten prachtige camperplaatsen realiseren waar niemand last van ondervindt”, vertelt Jansen. De alternatieve locaties zijn ook bij de gemeenten bekend. Burgemeester en wethouders willen de mogelijkheden gaan onderzoeken, maar wachten eerst het advies van de commissie Bezwaarschriften af.

Reacties


Als je op de prachtige, gratis CP staat in Krachtighuizen, dan kun je makkelijk die paar kilometer naar Putten-Centrum fietsen.
Waarom zou je of all places in Putten gaan staan?
Er zijn echt genoeg plekken waar je
wel welkom bent...
Woon zelf in Putten, huidige locatie is ook prima waarom verplaatsen naar de overkant van de weg en anders op het parkeerterrein Gervenhof (3 minuten lopen naar het centrum) plaats genoeg alleen op woensdag ochtend druk vanwegen de markt.
Jammer dat het gedrag op de camperplaats (van hopelijk een enkeling) resulteert in een bezwaar van de omgeving.
Als camping gedrag niet toegestaan en getolereerd word is het een kwestie van handhaven, gelijk aan andere overtredingen .
Straf niet de goede camperaars, door het gedrag van een enkeling!
Een camper is een gewone auto, mogelijk kunnen wij ook eens kijken naar het parkeer gedrag van andere gebruikers!
Ken Putten erg goed en de huidige twee camperplaatsen lijken niet voor veel overlast te zorgen. Naar mijn mening is uitbreiding gunstig voor de lokale middenstand en fijn voor camperaars die van de Veluwe houden. Zorg dat de (nieuwe) plaatsen niet te groot zijn (3 x 8) want daardoor is camping-gedrag niet goed mogelijk.

Wouter Schoonman
Eigenaar Hymer B674SL en stukje grond in Putten
Kan het mij goed voorstellen dat er bezwaar wordt gemaakt.
Graag een alternatieve camperplaats in het mooie Putten
luit

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht