Plannen voor camperpark in Lhee


In Lhee, nabij Dwingeloo, zijn plannen voor de aanleg van camperpark Stee in Lhee, met ruimte tot ongeveer veertig campers. De Recron heeft bij de gemeenteraad van Westerveld bezwaar aangetekend, namens vier campings in de regio.

Stee in Lhee

Het plan is afkomst van agrariër Jan Bloemerts, die vanwege gezondheidsredenen een punt heeft gezet achter zijn melkveebedrijf, maar wel andere activiteiten wil ontplooien. Stee in Lhee moet een zelfvoorzienend park worden, met elektriciteit afkomstig van 1.400 zonnepanelen. “Besparing wordt hier het thema”, zegt Bloemerts. Hij heeft zich bij het maken van de plannen laten adviseren voor camperplaatsspecialist Frejo Blaauw van de NKC.

Vertrouwen gemeente

Bloemerts heeft er alle vertrouwen in dat de gemeente meewerkt. “Het plan past binnen de visie van de gemeente Westerveld als het gaat om het stimuleren van het toerisme. Het oude en het nieuwe college hebben zich allebei positief over het initiatief uitgelaten. Maar we moeten natuurlijk wel de ruimtelijke procedure volgen.” Hij hoopt de locatie volgend jaar met Pasen te kunnen openen.

Krenten uit de pap

Niet als het aan de Recron ligt. In een brief aan de gemeenteraad wijst de Recron erop dat campings te maken hebben met teruglopende bezoekersaantallen, maar dat deze bedrijven wel kansen zien in de groeimarkt van het camperen. De Recron vindt het ‘bizar’ dat een boer nu uitgerekend deze krenten uit de pap gaat vissen, aldus de brief. “Tja”, reageert Bloemerts, “volgens mij is dat nou precies wat een ondernemer moet doen: krenten uit de pap vissen.”

“Campings zijn hier genoeg”, vervolgt hij, “maar voorzieningen speciaal voor campers zijn er maar weinig hier in de regio. Terwijl het een prachtig gebied is, vlak bij het park Dwingelerveld. Dit initiatief voegt dus wel degelijk iets toe.” Met de brief is hij niet zo blij. “Liever zou ik samenwerken met andere ondernemers.”

Reacties


Het is allemaal niet zo moeilijk. Als camper-klant zoek ik een produkt wat past bij onze manier van camperen. En die vinden wij bijna nooit bij campings die zijn aangesloten bij de Recron. Daar komen we dus niet meer. En met mij talloze andere camperaars. Gelukkig denken veel gemeenten klantvriendelijker dan de RECReatieONderdrukkers😜.
Nu lees ik dat ook in Rhee de Recreon maffia dwarsligt bij de plannen voor een camperhaven. Ik vind dat de NKC voortaan in de app de extra informatie moet verstrekken LID RECREON opdat wij camperaars weten welke campings, als er onverhoopt geen echte camperplaats in de buurt is, wij voortaan in volle vaart voorbij dienen te rijden.
Het zal ook weer eens niet zo zijn dat Recron dwarsligt.Camperaars moeten gewoon de campings die bij recron zijn aangesloten mijden.Misschien dat de Nkc zich wat harder moet opstellen tegen de Recron.

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht