Gratis camperrijles Vlaamse Kampeertoeristen


De Belgische kampeerorganisatie Vlaamse Kampeertoeristen geeft op 16 en 17 juni gratis camperrijlessen. Tegelijkertijd worden er preventieve weegacties gehouden en kunnen bezoekers technische vragen stellen aan medewerkers van de kampeerorganisatie.

De Belgische kampeerorganisatie Vlaamse Kampeertoeristen geeft op 16 en 17 juni gratis camperrijlessen. Tegelijkertijd worden er preventieve weegacties gehouden en kunnen bezoekers technische vragen stellen aan medewerkers van de kampeerorganisatie. Dat meldt Vlaamse Kampeertoeristen in een persbericht.

De rijlessen worden gegeven in samenwerking met Rijschool Sanderus. Tijdens eerdere edities van de rijlessen is gebleken dat niet alleen beginnelingen, maar ook geroutineerde kampeerders er heel wat van opsteken. Er komen diverse basismanoeuvres aan bod, zoals wegrijden uit de parkeerstand en parkeren, achterwaartse bocht naar recht en links en recht achteruit rijden. Er worden rijlessen gegeven voor auto’s met caravans en campers.

Wegen is weten

Bezoekers kunnen op dezelfde locatie meedoen aan een preventieve weegactie. Is het voertuig te zwaar of verkeerd beladen? De rijlessen en het wegen is op 16 en 17 juni op de Boomsesteeg in Wilrijk (België). Meer informatie staat op de website.

Reacties


Beste Stefaan,

Voor de weging kun je ook naar het Containerpark gaan. Inrijden en uitrijden en je weet het gewicht.😉

Groetjes Lei
beste,
ik zou graag ook eens z'on opleiding volgen en ook weging maar het is jammer dan met je geladen ( lees eventueel overladen) camper zo ver moet rijden zou dit niet kunnen geregeld worden bvb 1 plaats per 2 provincies wij komen van west vlaanderen
mvg stefaan monteyne

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht