Duurzaam camperen is de toekomst


Duurzaamheid is essentieel voor de toekomst van het camperen en het bevordert de vrijheid van het camperen. Dit is de belangrijkste conclusie die getrokken kan worden uit de resultaten van een enquête op nkc.nl waaraan ruim duizend camperaars meededen.

Camperaars willen investeren

Meer dan de helft van ondervraagden geeft aan dat de inzet op duurzaamheid essentieel is voor de toekomst van het camperen. Volgens 40 procent bevordert duurzaamheid zelfs de vrijheid van het camperen. Driekwart van de respondenten is bereid eenmalig tussen de 0 en 3000 euro te investeren om de camper te verduurzamen om daarmee beperkingen als milieuzones te omzeilen. Dezelfde cijfers gelden ook voor camperaars die hun camper willen verduurzamen om het milieu te sparen.

Praktische tips

Uit de enquête van de NKC blijkt dat 78 procent van de camperaars graag praktische tips ontvangt van de NKC omtrent het verduurzamen van de camper en het camperen. In de komende weken zal de NKC daar gehoor aan geven via diverse kanalen.

De NKC hield de online enquête om te onderzoeken hoe camperaars over duurzaamheid denken. De resultaten worden meegenomen in de ontwikkeling van een visie voor de komende jaren.

Reacties


Blauwe diesel lijkt dus een uitkomst te zijn. Onze overheid zou in de voorwaardenscheppende sfeer hier aandacht aan moeten geven, of heb ik iets gemist? Hoe is het gesteld met de verkooppunten; weet iemand dat?

Herman van Voorst
Ook met onze Citroen Jumper, met de bekende 2.5 TDI motor van FIAT, inmiddels HVO (blauwe diesel) getankt. Die paar centen die het per liter meer kost is het voor mij ruimschoots waard. Voel me wat minder bezwaard als ik de contactsleutel omdraai en wil op deze manier een bijdrage leveren aan een betere luchtkwaliteit. Merk geen verschil in prestaties van de motor, wel minder rook. Wat de KLM kan, kunnen wij camperaars nu ook (van A naar B door middel van opgewaardeerd frituurvet)
Wat gaaf. Zou mooi zijn als daarmee de problemen met diesel opgelost zouden worden.
Geeft de burger hoop! Dank voor het delen.
Wij rijden met ons Mercedes kampeerbusje op 'blauwe diesel'!
https://autorai.nl/blauwe-diesel-friesland/
Co2 en fossielvrij!

Ditte Zwaan

Reageer


Log in om te reageren.

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht