Camperplaats Musselkanaal blijft open


De populaire camperplaats Passantenhaven Spoordok in Musselkanaal blijft open, maar het tarief is wel omhoog gegaan. Dat heeft de gemeente Stadskanaal besloten, nadat de rechter de gemeente op de vingers had getikt vanwege oneerlijke concurrentie.

Camperplaats Musselkanaal


De eigenaar van Camping Musselkanaal had de kwestie aan de rechter voorgelegd, omdat ze het niet eens was met de vaststelling van de gemeente dat de exploitatie van de camperplaats een algemeen belang dient, vanwege de steun aan de lokale economie. Dat is belangrijk, want in dat geval zijn de beperkingen die de Wet markt en overheid de gemeente oplegt niet van toepassing.

Nu de rechter korte metten heeft gemaakt met het gemeentelijke standpunt dat er sprake is van een algemeen belang, zijn die beperkingen wel van toepassing. “Daarom moeten we als gemeente een marktconform en kostendekkend overnachtingstarief in rekening brengen. We zijn aan het rekenen geslagen en hebben het tarief verhoogd van 9,50 naar 14,20 euro”, zegt gemeentelijk woordvoerder Henriëtte Heeringa. Inclusief toeristenbelasting voor twee personen komt dat neer op 16 euro.

Campingeigenaar Cate Diedel noemt de prijsverhoging ‘een stap in de goede richting’. “Maar ik wil die berekening nog wel eens zien. Camperplaatsen prima, maar niet gefinancierd uit overheidsmiddelen.” In 2019 gaat de gemeente de exploitatie van de camperplaats evalueren.

De sitecode van de camperplaats op Campercontact.com is 109, die van de camping is 20043.

Reacties


De havenmeester moet het maar weer uitleggen.
de voorzieningen zijn allemaal oploop afstand,onze kleinkinderen hebben zelfs met een vis wedstrijd meegedaan.
binnenkort gaan wij richting denemarken onze eerste stop is musselkanaal en savonds eten in de gelegenheid,
jammer dat er een recron is
Wat een onzin. Wil je een jachthavenstaanplaats met alleen basisvoorzieningen vergelijken met een plaats op een camping? Het is MIJN vrijheid om die keuze te maken en ik wil die keuze ook houden en hebben. Ik ga van-ze-lang-zal-ze- leven geen 16 euro voor een camperplaats betalen, maar op die camping van Kaatje zullen ze mij zeker niet tegenkomen. Wrijf die eurotekens een keertje uit je ogen.
Bij de Roo Campers in Stadskanaal 10 mooie plaatsen voor de prijs van 5 euro. Dat scheelt nogal. Jammer van de actie van Cate Diedel. Zij zal hiermee het toerisme in zuid-oost Groningen zeker niet gaan bevorderen.
Al meerdere keren CP Musselkanaal bezocht, begonnen met € 7,-, maar sinds 1 juni jl. € 16,-. Voor minder geld kun je naar vele SVR/Vekabo campings, waar je een grotere plaats hebt. Hoezo oneerlijke concurrentie............., met dank aan de Recron.
Nederland jaagt met z'n tarieven de echte camperaars (ik bedoel degene die NIET op een camping willen staan) naar het buitenland. Immers, Duitsland ligt om de hoek waar je voor € 0 tot ca. € 12,- (veelal) mooiere plaatsen aantreft.
NKC zou de Recron nog een keertje moeten uitnodigen en duidelijk maken wat het verschil tussen camperen en kamperen is. Het onderscheid lijkt slechts één letter, maar is een wereld van verschil. Wij laten Musselkanaal sinds ons laatste bezoek voortaan links liggen.
Ik heb een camper waarmee ik zeker 3 dagen unplugged kan staan en vind die camperplaats dan veel te duur, dus voor mij geen Musselkanaal dan. Kampeerder ben ik 50 jaar geweest. Ik heb al genoeg campings bezocht.
Ik lees dat het tarief van de camping eind mei 12,50 was. Kennelijk kan mevrouw het daar voor doen. En dan nog een vraagteken zetten of de gemeentelijke camperplaats, die nu dus 16 euro gaat kosten, niet te goedkoop is? Dat doet bijna vermoeden, dat de prijsverhoging van de camperplaats voor mevrouw reden wordt om ook haar prijs te verhogen. Of gaat mevrouw er van uit dat de camperaars nu voortaan wel bij haar komen, nu ze enige euro's voordeliger is dan de camperplaats bij de jachthaven? De rechter heeft gesproken maar enigszins krom voelt het wel.
Beste gerrit.
Jouw reactie geeft al aan dat je toch nooit van plan bent geweest om op die camping te gaan staan. Ik begrijp best dat een prijsverhoging vervelend is maar concurrentie moet eerlijk zijn en zoals ik het begrepen heb (de rechter ook) was het dat niet. Die eigenaar van de camping moet ook zorgen dat er beleg op zijn brood komt. En ik vind 16 euro per nacht een nette prijs.
Bedank de Campingeigenaar Cate Diedel ! Dit gedrag is een grote reden om uw camping en U niet te willen zien of ontmoeten ! Hoop dat velen met een grote bocht om deze Camping heen rijden !

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht