NKC bij veel gemeentes aan tafel na VNG Jaarcongres


Een week na het in Maastricht gehouden VNG-congres heeft het Projectbureau Camperplaatsen van de NKC veel vervolgafspraken gemaakt met gemeenten die meer willen weten over de mogelijkheden die het camperen hen biedt. Veel burgemeesters, wethouders en veelal nieuwe raadsleden zien kansen om in te springen op het groeiend aantal campers en daarmee aan de grotere behoefte aan camperplaatsen

Vertegenwoordigers van het Projectbureau Camperplaatsen Bert Nellestijn en Wim de Wolf

Nederland campervriendelijker

De NKC was aanwezig op dit jaarlijkse congres van de Vereniging Nederlandse Gemeenten met als doel het camperen op de politieke agenda te krijgen en daarmee Nederland campervriendelijker te maken. De vertegenwoordigers van het Projectbureau Camperplaatsen, Bert Nellestijn en Wim de Wolf, voorzagen tientallen gemeenteambtenaren in hun behoefte aan informatie over deze groeimarkt. “Ik heb nog nooit zo’n contactrijk congres meegemaakt, waar het echt over de inhoud ging”, aldus Nellestijn. 

Er was ook aandacht voor het dieselprobleem in steden met een milieuzone. Deze steden gaan kijken of er ruimte voor camperplaatsen is in de periferie van hun stad.

Reacties


Prima actie, In Italië kom je in steden een camping en een camperloctie tegen soms zelfs meerderen. Niks geen valse concurrentie.

P.s wees voorzichtig met veel publicaties over Camperen in Nederland en de aantallen campers te noemen , de politiek kan de camperaar straks als melkkoe gaan zien en bijv de wegenbelasting gaan wijzigen.

Meest actuele nieuwsberichten


 • De camperplaats in Sas van Gent

  Camperlocaties Terneuzen niet meer gratis

  In Terneuzen moet straks voor alle camperplaatsen worden betaald. Voor de camperplaats in Sas van Gent, dat onder de gemeente Terneuzen valt, wordt een particuliere exploitant gezocht. Zo meldt PZC (de Provinciale Zeeuwse Courant).

 • Crosscamp lanceert compacte buscamper

  Verhuizen, boodschappen doen, of simpelweg op vakantie gaan. Met de compacte buscamper van Crosscamp kan het allemaal. Crosscamp is het nieuwste merk van de Erwin Hymer Group.

 • Camper ‘net op tijd’ uitgebrand

  Geluk bij een ongeluk: de camper van NKC’er Rob Aaldijk die in de nacht van zaterdag op zondag in het Friese Marum in vlammen opging, bleek goed verzekerd, ondanks dat de verzekering was opgezegd. Dit omdat de brand binnen de opzegtermijn plaatsvond.

Naar nieuwsoverzicht