Camperplaats Schokland geopend


Camperplaats Schokland heeft de deuren geopend dicht bij het Unesco werelderfgoed met dezelfde naam. De locatie in Ens biedt plaats aan 18 campers.

Ruim van opzet

Alle noodzakelijke voorzieningen zijn aanwezig, zoals elektriciteit en een loosplek voor afvalwater en het cassettetoilet. In de schuur van de voormalige boerderij zijn toiletten en douches aangelegd. De eigenaren Sjoerd en Mathilde Kapitein hadden bij het opstarten van de locatie nauw contact met een medewerker van het Projectbureau camperplaatsen van de NKC. De plekken zijn ruim van opzet en dat is een bewuste keuze van de eigenaren: “Als we zelf op pad zijn met de camper willen we ook ruimte!”

Voormalig eiland

Een deel van de plekken heeft direct uitzicht op het voormalige eiland Schokland. De camperplaats biedt dan ook een uitstekende uitgangspositie om een bezoekje te brengen aan dit bijzondere natuurgebied in de Noordoostpolder. Ook Kampen, Emmeloord en Urk liggen op fietsafstand. In Ens zelf zijn diverse winkels en een restaurant aanwezig.

Camperplaats Schokland staat op Campercontact onder sitecode 67839.

Reageer


Log in om te reageren.

Meest actuele nieuwsberichten


  • Geert Gommers 1951 - 2018

    Bestuur en personeel van de NKC hebben met leedwezen kennisgenomen van het overlijden van penningmeester Geert Gommers. Hij overleed afgelopen woensdag 11 juli, na een kort ziekbed.

  • Nieuwe Palace van Morelo

    Op de komende Caravan Salon in Düsseldorf toont camperbouwer Morelo de nieuwste versie van de serie Palace.

  • Mercedes bouwt camper op waterstof

    Mercedes Benz Vans wilde laten zien dat de elektrische versies van de Sprinter en Vito prima professioneel ingezet kunnen worden. Het bedrijf schoot echter door en nu staat er een elektrische camper op Sprinter-basis voorzien van een brandstofcel.

Naar nieuwsoverzicht