Robeta: Griekse bussen uit Slovenië


Het Sloveense campermerk Robeta brengt drie bussen op de markt, op basis van de Citroën Jumper. De typenamen verraden de Griekse inslag van de makers.

Dionysus

Dionysus


De Dionysus is de kleinste, met een lengte van 5,40 meter. Het bed staat dwars achterin en de wagen heeft draaibare cabinestoelen en een doucheruimte tegenover het keukenblok. Het rijklaargewicht is 2.750 kilogram en hij mag 3.300 kilogram wegen, dus er blijft een laadvermogen over van 550 kilogram.

Helios

Helios


De Helios is 6 meter lang en heeft een dinettebank extra. Daarmee heeft de wagen vier zitplaatsen, in plaats van de twee bij zijn kleinere broer. Ook is er voorin plek voor een kinderbed.

Apollo


De Apollo, met als basis de L4H2-versie van de Jumper, is met 6,36 meter lengte de grootste van de drie. Een vierpersoonscamper met een lengtebed achterin, over de hele breedte en met een laadvermogen van 520 kilogram.

De stahoogte binnen in de drie modellen is 1,87 meter en de bussen zijn 2,58 meter hoog. Standaard zijn de drie modellen voorzien van ESP, ABS, AFU, een airbag voor de bestuurder, centrale vergrendeling, elektrische ramen en draaibare cabinestoelen. Onder de kap zit een Blue-HDI-dieselmotor van 130 pk. Optioneel is ook de variant van 163 pk mogelijk.

De prijzen variëren van 45.000 euro voor de Dionysus tot 70.000 euro voor de Robeta.

Meest actuele nieuwsberichten


 • De camperplaats in Sas van Gent

  Camperlocaties Terneuzen niet meer gratis

  In Terneuzen moet straks voor alle camperplaatsen worden betaald. Voor de camperplaats in Sas van Gent, dat onder de gemeente Terneuzen valt, wordt een particuliere exploitant gezocht. Zo meldt PZC (de Provinciale Zeeuwse Courant).

 • Crosscamp lanceert compacte buscamper

  Verhuizen, boodschappen doen, of simpelweg op vakantie gaan. Met de compacte buscamper van Crosscamp kan het allemaal. Crosscamp is het nieuwste merk van de Erwin Hymer Group.

 • Camper ‘net op tijd’ uitgebrand

  Geluk bij een ongeluk: de camper van NKC’er Rob Aaldijk die in de nacht van zaterdag op zondag in het Friese Marum in vlammen opging, bleek goed verzekerd, ondanks dat de verzekering was opgezegd. Dit omdat de brand binnen de opzegtermijn plaatsvond.

Naar nieuwsoverzicht