Pilot camperplaatsen Vlissingen niet verlengd


De camperplaatsen aan de Koningsweg in de Zeeuwse gemeente Vlissingen zijn opgeheven. De pilot wordt niet verlengd.


De gemeente zocht een marktpartij voor het behoud van de camperplaatsen, omdat de exploitatie geen taak voor de gemeente zou zijn. Dit is niet gelukt in de periode die daarvoor stond. Ook speelde een rol dat buurtbewoners campers op de camperplaatsen plaatsten, wat volgens de APV niet is toegestaan.

Campers kunnen nog wel terecht op Camping de Nolle of op Stop&Go-camping De Lange Pracht, sitecode 48157 op Campercontact.com.

Reacties


Niet alleen Vlissingen; heel Walcheren is door Recron 'vrij' gemaakt van camperplaatsen. Als camperaar ben je aangewezen op campings met de meeste een graslandje. Als er één regenbuitje overkomt, moet je met de camper er uit getrokken worden. De gemiddelde prijs per nacht is nu
€ 24,85, waarbij er uitschieters zijn van € 44,--. In het zomerseizoen worden de overnachtingstarieven nog extra opgeschroefd. Wil je door Walcheren rijden en alleen water bijvullen of toilet legen is er GEEN ENKEL SERVICEPUNT.
Vorig jaar 2017 is voor ons de laatste keer geweest dat we op Walcheren met de camper hebben overnacht.


Als Vlissinger schaam ik me kapot . Bij het NS station op het voormalig terrein van de Veerboot Breskens -Vlissingen kan er met minimale kosten een Camperplaats met - ruw geschat - misschien wel Honderd plaatsen gemaakt worden.
Maar ik denk dat de Recron daar een stokje voor steekt .
Het zou zo goed zijn voor de S=stad Vlissingen als er regelmatig een behoorlijk aantal Campers de stad zouden bezoeken.
Maar dat heeft geen prioriteit. Jammer

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht