NKC test elektrische vouwfietsen

Eén vouw-e-bike die alle andere overtreft, bestaat eigenlijk niet. Dat is de belangrijkste conclusie uit een test van de NKC van negen elektrische vouwfietsen.

Hockeyteam Schaerweijde dames 1

De test bestond uit een inventariserend deel, een testdag op het rijgedrag, met medewerking van een aantal NKC-leden en een aparte testdag voor de actieradius. Dit gebeurde met medewerking van een dameshockeyteam. Na iedere testronde werd volgens een vast schema van fiets gewisseld om de gewichten gelijk te verdelen.

Welke eisen?

De conclusie is dat de vraag welke fiets het meest geschikt is, ook afhankelijk is van welke eisen er worden gesteld. Is een laag gewicht belangrijk, dan kom je uit bij de Postbike Fold. De Flyer Pluto 3.01 is de vouw-e-bike voor lange tochten. De budgettip gaat naar de Matra Cross E-Folding CR-101. Een fiets zonder echte minpunten. Bij het kiezen van de testwinnaar ging het lang tussen de Eco Traveller N7 en de Shinga Lacros Scamper S200, met die laatste als uiteindelijke winnaar. Deze fiets met z’n comfortabele brede banden, rechte zit, comfortzadel, prima instap en zeer hoge actieradius past uitstekend bij de camperaar.

Alle testuitslagen zijn te lezen in Kampeerauto 2-2018, die vorige week bij de leden op de deurmat is gevallen.

Bekijk hier wat de favoriete fiets van de testers is.