Gouden speld voor redacteur Kampeerauto


Op een NKC-bijeenkomst ter gelegenheid van de start van het nieuwe camperseizoen, heeft redacteur Nico van der Maat (78) van het ledenmagazine Kampeerauto een gouden speld ontvangen, een hoge onderscheiding voor vrijwilligers die zich op een uitzonderlijke manier verdienstelijk hebben gemaakt voor de NKC.

Vrijwel vanaf het moment dat hij lid werd in 1985, heeft Van der Maat deel uitgemaakt van de redactie van Kampeerauto, inmiddels meer dan 31 jaar. Al snel bleek dat hij als verslaggever in de dagbladjournalistiek een aanwinst was voor de redactie. En dat is al die jaren zo gebleven. Inmiddels wordt hij gezien als de nestor van de redactie.

Woelige beginjaren

Van der Maat maakte vele stormen mee, zowel in de redactie als in het bestuur, met name in de woelige beginjaren van de NKC. Hij ontpopte zich elke keer tot stabiele factor en verbinder en heeft ook tijdelijk de functies van eind- en hoofdredacteur op zich genomen. Er zijn niet veel mensen die zoveel weten van de geschiedenis van de NKC als Nico van der Maat. Met hart en ziel heeft hij zich ontwikkeld als de geschiedkundige van de NKC.

Hoge onderscheiding

Hij toonde zich bij de uitreiking totaal overrompeld en zeer blij verrast. De gouden speld is een hoge onderscheiding die niet vaak wordt toegekend: behalve Van der Maat zijn er nog zeven NKC’ers die de speld dragen.

Reacties


Nico, van harte gefeliciteerd met deze hoge en welverdiende onderscheiding. Ik vergeet me nooit onze ontmoeting voor mijn allereerste fotoklus bij een Nationaal Evenement in Limburg: “meld je maar bij meneer van der Maat”. Een hartelijker ontvangst kun je je nauwelijks voorstellen. En dat fijne contact hebben we gelukkig nog steeds.
Gerard Koning,
Fotograaf ‘Kampeerauto’.
Gefeliciteerd met je verdiende onderscheiding. Je hebt door jouw enthousiaste verhalen bijgedragen aan de groei van de NKC, waarvoor hulde. Derk Jan Verstand, oud vice voorzitter NKC.
Nico van der Maat, een man om nooit te vergeten!! Jouw nuchtere oordeel leidde tot weidse NKC vergezichten. En je werd terecht gehuldigd.
Hartelijke groet,
Cees Otto
oud voorzitter.
Terecht en eigenlijk een beetje ‘laat’
Als iemand dit verdient dan is hij het wel..
Mannen als hij en Piet Carbaat waren destijds onze steunberen voor het bestuur.
Albert van Ool
Oud-voorzitter NKC

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht