Camperplaats Huis ter Heide opgeheven


De camperplaats op het terrein van Stichting Abrona in Huis ter Heide is gesloten. De gemeente Zeist heeft hiertoe besloten na klachten van buurtbewoners.


Deze locatie werd in juli 2017 voor camperaars geopend. Het betrof een pilotproject van Abrona, een organisatie die mensen met een verstandelijke beperking ondersteunt.

Van de locatie werd door veel NKC’ers gebruikgemaakt die een bezoekje brachten aan het NKC-kantoor in Soesterberg.

Reacties


Jammer zo'n mooie plek en leuk initiatief van Abrona.
Huizenbouw op terrein Abrona werd geïnitieerd om juist ook bewoners van Abrona te integreren met de nieuwe bewoners.
Nu de pilot camperplaats, geen succes blijkt te zijn door klachten van omwonenden, die overigens meer dan voldoende op afstand wonen van dit terrein en hierdoor absoluut geen hinder hebben van de "echte" camperaar, moet er toch een reden zijn voor de klachten. Mijn waarnemingen als in de buurt wonende, dus niet als omwonende. Tijdens de pilot is het terrein nooit overbelast geweest, er stond zo af en toe 1 camper, hooguit 3. Wat mij wel opgevallen is, dat er zo af en toe caravans stonden. Waarschijnlijk is dit het probleem waarom de plek is afgekeurd door Gemeente Zeist.
Tegenover dit terrein is het grootste woonwagenkamp van Nederland gevestigd, voordat je het weet zou er een illegale plek kunnen ontstaan voor caravans. Ik kan me er alles bij voorstellen dat omwonenden niet op deze situatie zitten te wachten. Misschien is dit de reden?
Ik hoop dat de NKC dit nog terug kan schroeven. Dit is onbegrijpelijk. Hoezo hebben de buurtbewoners hier last van. Als je vanaf de hoofdweg aankomt en vertrekt dan heeft hier niemand last van. Deze mooie plek moet echt blijven. Toch even in gesprek met 'de buurt'?.

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht