Campererven in Krimpenerwaard


In navolging van buurgemeenten heeft nu ook de gemeente Krimpenerwaard een oproep gedaan aan agrariërs om kleinschalige camperlocaties in te richten op hun erven, ofwel campererven aan te leggen. ‘Er is een groeiende behoefte aan vrijetijdsvoorzieningen, ook in de Krimpenerwaard. Een kans voor uw bedrijf!’, aldus de oproep.


De gemeente wijst erop dat campererven in de nabijgelegen Lopikerwaard en in de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden zich met een gezamenlijke communicatie en beperkte investeringen tot een succesformule hebben ontwikkeld. ‘Nederlandse én buitenlandse toeristen zoeken graag de rust van de Hollandse polder en hebben zo een prima uitvalsbasis om de regio te verkennen.’

Er is niet veel nodig voor een camperplaats, zo stelt de gemeente: een verhard erf, stroomvoorziening, water, wifi en eventueel een vuilwaterpunt zijn de belangrijkste behoeften van een camperaar.

Inmiddels hebben negen agrariërs in de Krimpenerwaard belangstelling getoond. De NKC werkt samen met de gemeente en adviseert de ondernemers bij het inrichten van een campererf.

Reacties


Mooi initiatief. Wel een beetje raar dat uit het niets men begint over "zondagsrust".
Laat mensen daar zelf over beslissen lijkt me. iedere volwassene kan dat echt wel zelf.
Mocht men bedoelen niet aankomen of vertrekken op zondag, nou dat kan de betreffende ondernemer prima zelf.
Al hebben alle camperaars niet het wenselijke fatsoen, we zijn geen onrustbrengers. De Krimpenerwaard zal best een mooie plek zijn, maar zal door de oproep vast niet overspoeld worden met toeristen/camperaars. Of mogen er in de Krimpenerwaard op zondag anno 2018 helemaal geen auto’s rijden? Hans Lintenbrink
Dat vind ik ook , PC Schuijff
6 dagen hard werken en dan de 7e dag je camper staan laten .(rustDA)
En dit om de rust niet te verstoren in Krimpenerwaard.
Ik heb respect voor iedereen wat het ook is maakt niet uit, maar laat een ander dan ook .

MVG

Wij respecteren hier in de Krimpenerwaard het besluit van de Gemeenteraad i.v.m. de zondagsrust (zie APV)
Ik mag er toch van uit gaan dat dit besluit ook door boeren/camperaars wordt gerespecteerd e n de zondagsrust niet wordt verstoord.
Goedemorgen. Mijn naam is Adri Anker en ik ben geboren en getogen in Stolwijk in het hart van de Krimpenerwaard. Ik ken hier veel mensen, ook boeren. Bovendien ben ik beurs
vrijwilliger en dus redelijk op de hoogte wat er binnen de NKC speelt. Als ik iets kan betekenen om deze oproep tot een succes te maken hoor ik dit graag..
Tot horens. Adri Anker.

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht