BIKE-RIDER roept fietsdragers terug


De producent BIKE-RIDER van zwenkarmen om een fietsdrager aan een buscamper te monteren, roept zijn product terug voor een verbetering van de constructie. Het gaat om zwenkarmen van het merk die voor 2015 zijn geproduceerd.


Dit type wordt gemonteerd op de trekhaak van een buscamper en is voorzien van een trekhaakkogel, waarop een fietsdrager kan worden vastgezet. Doordat het geheel weg kan draaien, blijft de achterdeur van de buscamper toegankelijk als de fietsen op het rek staan.

Gebleken is echter dat de kogel van deze drager kan afbreken, waardoor deze met fietsen en al op straat kan komen te liggen. Onder anderen overkwam dit NKC-lid Piet Jettinghoff, gelukkig op een rustige plek in de dorpje in Frankrijk. “Het had heel anders kunnen aflopen”, zegt hij.

Aanpassen oude types

In de loop van 2014 is de producent overgestapt op een verbeterde constructie, waarbij dit niet meer kan gebeuren. Volgens de leverancier wordt de zwenkarm sinds 2012 op de markt gebracht. Nu gebleken is dat de oude constructie tot problemen kan leiden, biedt de leverancier aan de oude types aan te passen. Hij brengt daarvoor wel 151,25 euro in rekening. De NKC adviseert eigenaren van een dergelijke BIKE-RIDER om contact te zoeken met de leverancier. Het zou gaan om enkele tientallen dragers.

Reacties


Misschien mosterd na de maaltijd maar wij hebben een Busbiker laten instaleren en ben er zeer tevreden over. Zeer solide. Niets op de kogel van de trekhaak maar rechtstreeks op de nieuwe balk op het chassis Je moet er niet aan denken dat de fietsen en drager op een snelweg er af donderen.
Ook bij ons was de kogel afgebroken. Wij hebben een nieuwe kogel er op laten lassen en dit zelf betaald. Inderdaad belachelijk dat de leverancier €150 vraagt voor het leveren van een deugdelijke fiets drager. Misschien tijd voor kassa?
Wij hadden een Bike rider gekocht begin 2014. In juni 2014 tijdens ons verlof brak de kogel ervan. Gelukkig was het bij het verlaten van de camping. ( Le genets d’or in Bagnols sur Ceze ). We hebben onze fietsen daar moeten achter laten en laten thuisbrengen door VAB. Na mail naar de fabrikant die beweerde dat dit nog nooit eerder gebeurt was kregen we een nieuwe. Drie maand later stond de kogel van deze nieuwe terug los. We konden deze firma niet meer vertrouwen en hebben de bike rider van onze camper gehaald. Nu nog eens meer dan 150€ betalen voor een zogenaaamde herstelling vind ik er dik over! Ik zal foto’s sturen naar NKC als bewijs.
Belachelijk een terugroepactie die je zelf moet betalen, dit heb ik nog nooit meegemaakt.. Geen enkele camperleverancier zou dit merk nog moeten monteren
Iedereen die een beetje kijk heeft op constructies, kan op afstand al zien dat dit om problemen vraagt. Een Stint drager? Alleen de kilometers voor rekening van de eigenaar is meer dan genoeg. Hoezo voor een herstel van een 'verborgen' gebrek betalen?
Volgens mij weet de producent al minstens sinds 2013 dat er problemen met de constructie zijn. In oktober van dat jaar overkwam het ons in Bosnië dat de kogel afbrak. Er is ons toen met veel gedoe een nieuwe drager gestuurd. De constructie van de nieuwe drager zag er toen al veel deugdelijker uit.

Het afbreken heeft gelukkig niet tot gevolkgschade voor medeweggebruikers geleid. Overigens zijn toen alle door ons gemaakte kosten door de fabrikant vergoed.
Ik ben het geheel met Ton Franken eens. Wel vraag ik me af: hoeveel gevallen zijn er waarbij de kogel is afgebroken?
Een terugroep actie die 151,25 kost???
Hier zet ik vraagtekens bij vraag mij af of je hier accoord mee moet gaan. De leverancier is in 2014 overgestapt naar een verbeterde constructie wist hij dat toen al dat het een zwak punt was? Ondanks dat de garantie termijn allang verstreken is is volgens mij de leverancier volledig aansprakelijk voor de schade en reperatie kosten omdat ze een ondeuglijk accessoire hebben verkocht.

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht