Nieuwe camperlocatie in Zutphen


In het Gelderse Zutphen is afgelopen weekend een nieuwe camperplaats geopend. De camperlocatie ligt aan de rand van de stad, op het terrein van Recreatieboerderij De Heicohoeve.


De Heicohoeve telt twintig camperplaatsen, die zijn voorzien van stroom op zonne-energie. Ook is er water en een loosplek voor afvalwater en het cassettetoilet. Daarnaast beschikt de camperlocatie over een winterstalling.

Aan een toilet, douche en wastafel wordt nog gewerkt. De jonge eigenaren verwachten eind augustus alle faciliteiten gereed te hebben. Tot die tijd kunnen camperaars er overnachten voor het gereduceerde tarief van € 10,- voor twee personen per nacht.

Vanaf de camperplaats is het een kwartier fietsen naar het historische centrum van Zutphen. Ook de acht kastelen in de omgeving zijn goed bereikbaar per fiets.

De Heicohoeve staat op Campercontact.com onder sitecode 69279

Reacties


@beheerder van de Heicohoeve.
Op mijn reizen ben ik voldoende camperplaatsen tegengekomen waar je stageld apart betaalt en ook voor de voorzieningen. M.a.w. stroom & water door middel van automaten met muntgeld en toiletten en douches tegen betaling van bijvoorbeeld 50 cent per gebruik of 50 cent voor een x-aantal minuten douchen. Dan kan iedereen kiezen of hij wel of niet van de voorzieningen gebruik maakt en ben je als camperaar die hier geen gebruik van maakt niet genoodzaakt om een eenheidsprijs te betalen voor zaken die je niet gebruikt. Iedereen blij!
Ik kom zojuist van een camperplaats in Lokkum met prachtige sanitaire voorzieningen en gratis gebruik was- en droogmachine er was plaats voor 20 campers , de een nog mooier en groter dan de andere en een zelfbouwer ( VAN MIJ ) zonder douche en een toilet voor nood en ik zoek een dergelijke soort camperplaats altijd ook met wifi (geen schotel) en electra om mijn fietsen op te laden maar ook het gros van de andere camperaars maakt gaarne gebruik van deze voorzieningen (lekker douchen of de was drogen) en zouden zich kunnen redden zonder op een gratis plekje langs de Moezel , het gros is gepensioneerd en houd van luxe maar een camper zonder voorzieningen is er niet meer te koop . DUS GRAAG CAMPER PLAATSEN MET VOORZIENINGEN !!
Als beheerder vd Heicohoeve volg ik jullie discussie met belangstelling. Een 1 persoons prijs maken is natuurlijk snel te doen. Ik ben wel benieuwd wat jullie dan een redelijk prijs vinden? En ik vraag me ook af of jullie camperplekken tegenkomen waar er bijvoorbeeld verschil wordt gemaakt tussen incl en excl gebruik van sanitair?
N.a.v. onderstaande reacties:
De echte camperaar! Wat is dat en wie bepaalt dat? Volgens dhr de Groot is dat een solist(?) die niet afhankelijk wil zijn van voorzieningen... Dhr Roskam is het daarmee eens en zegt vervolgens dat het wel past in de tendens dat mensen steeds verwender en minder zelf redzaam worden.
Nou vraag ik mij toch af wie er is verwend met zijn 'dikke' camper met ALLE voorzieningen aan boord.
En minder zelf redzaam...? Ik zelf heb niet de arrogantie om mijn mening op te dringen aan anderen, hou het lekker voor je. Ik heb mijn camper zelf gebouwd en bewust gekozen voor geen douche. Dus ben ik afhankelijk van de voorzieningen op een camperplek. Maar volgens onderstaande reacties zou ik dus op een camping thuishoren in plaats van op een camperplek. Graag zou ik dat zelf willen bepalen en tevens willen pleiten voor meer camperplekken MET voorzieningen.
Wij kunnen de "drukte" om wel of geen voorzieningen op een camperplek niet zo goed plaatsen, iedereen kan (hebben) en heeft verschillende wensen. Er zijn legio camperplaatsen zonder voorzieningen, zelfs gratis, maar ook legio met meer of minder voorzieningen waar dan wat meer voor betaald moet worden.
Kies de camperplek waar je je "thuisvoelt".
100% eens met Marcel de Groot en Ed Van der Bruggen
Helemaal eens met Marcel de Groot. Met die extra voorzieningen krijgen de beheerders te maken met extra regeltjes en instanties ( bv jaarlijkse legionella controle) en dit heeft een prijsopdrijvend effect. En inderdaad voor voorzieningen die je als zelfvoorzienende camperaar niet nodig hebt. En als de voorzieningen er zijn loop je als beheerder het risico op geklaag. Te weinig, niet vaak genoeg schoongemaakt, etc.
Past wel volledig in de tendens dat mensen steeds verwender en minder zelfredzaam worden.
De echte camperaar is een solist, die niet afhankelijk wil zijn van allerlei voorzieningen. Die heb je immers in je rijdende huisje ingebouwd. Alleen een voorziening voor het lozen van de toilettank (als je geen chemicaliën gebruikt, kan dat overal), vuilwatertank en het innemen van water is nodig.
Inderdaad: het maakt het voor een beheerder/eigenaar van een CP veel gemakkelijker. Kraan, put en vuilnisbak is voldoende.
Wil je als camperaar meer (= kamperen), dan ga je gewoon naar een camping en betaal je daar meer voor de voorzieningen, die je eigenlijk zelf ook al hebt.
wat betreft de 1 pers tarieven ben ik het helemaal mee eens.
wat betreft douche en toilet wil ik zeggen dat er toch veel camperaars gebruik maken van deze faciliteit ondanks sommige toch zegen dit niet nodig is .
schoon water innemen mag best betaald worden moet je thuis ook .
vuilwater en toilet lozen is een must (zeer makkelijk )
Er zijn verschillende camperars met verschillende wensen. Ik hoef geen douche, maar kan niet zonder toilet. Water innemen en vuilwaterlozen doe ik als ik wat langere tijd op een camping sta. En zo heeft iedereen zijn voorkeuren.
Helemaal met Ed vd Bruggen eens. Het verbaasd mij iedere keer weer dat er camperaars zijn die niets nodig hebben. Helaas is wel makkelijk om na 2 of 3 dagen je toilet en/of vuilwatertank te kunnen legen en om schoon water in te kunnen nemen. En voor schoon drinkwater wil ik best betalen.
Ja, wat moeten we met een douche en toilet op een camperplek? Liever wat goedkoper en alleen water en een stortplaats. Lijkt me voor de beheerders ook veel makkelijker.
Camperaars die een douche en toilet zoeken kunnen prima op elke camping terecht.
Sorry, maar daar ben ik het niet mee eens. Een camperplek behoeft geen douche of toilet. Dat zit in de camper en maakt een camperplek onnodig duur! Het enige wat camperaars nodig hebben is een loosplek en/of water. Wil je meer, dan zijn er campings in overvloed.
Waarom wordt er meestal geen 1 pers. Tarief vermeld. Er zijn inmiddels vele honderden alleen gaande camperaars. Toilet wordt dus maar door 1 pers. gebruik net zoals de toeristenbelasting. Kan de NKC dit niet eens oppakken. Er zijn tenslotte al zo,n 8oo alleengaande leden die het volledige lidmaatschap betalen.

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht