Uniek zonneplateau voor Camperpark Nuuverstee


Een camperplek die meedraait met de zon is uniek in Nederland. Op zaterdag 7 april opende de plaats officieel op Camperpark Nuuverstee in Borger.


Vanaf heden kunnen camperaars op de camperplaats terecht. Het plateau heeft een doorsnee van acht meter, is gedeeltelijk voorzien van kunstgras en wordt elektrisch aangedreven. Het plateau kan draaien op twee snelheden, vertelt eigenaar Wim Hulshof. “Met de snelste stand kun je de camper positioneren zoals je wil. Bijvoorbeeld wanneer je een bepaald uitzicht mooi vindt of uit de wind wil staan.” De andere stand is afgestemd op het tempo van de zon. “Doordat het plateau meedraait met de zon, geniet je optimaal van de zon gedurende de dag. Als deze tenminste schijnt!” Tijdens de opening scheen de zon in ieder geval volop. Het draaiende plateau werd gepresenteerd met een camper erop.

Omvangrijke uitbreiding

Hulshof bedacht het idee naar eigen zeggen zelf. “Daarna zocht ik naar een bedrijf dat het kon maken.” Zo kwam hij terecht bij zijn buurman, Zinger Mechanisatie BV. Normaal gesproken ontwikkelt het bedrijf landbouwmachines, maar over deze uitdaging was Zinger ook enthousiast. “Het is een vrij ingewikkelde constructie, omdat het plateau een zware camper moet kunnen dragen. Bovendien is de aandrijving computergestuurd.”
Het zonneplateau is onderdeel van een omvangrijke uitbreiding van de camperplaats. Zo is er nieuwe grond aangekocht, zijn er nu vijfentwintig in plaats van negen camperplaatsen, is er een outdoor fitness en een jeu-de-boulesbaan. Boven de kantine zijn een sauna en een hottub gebouwd. Met de uitbreiding hoopt Hulshof dat gasten meer nachten op de camperplaats verblijven en dat het seizoen wordt verlengd. “Wanneer je een sauna tot je beschikking hebt, is dit wellicht een motivatie te komen camperen, ook al is het buiten koud.”
Op dit moment is er één zonnedraaiplateau op de camperplaats te vinden. “Als het een aanzienlijk succes is, bouwen we er misschien nog een. Maar de investering is vrij groot.”

Klaar voor de toekomst

Gasten betalen een toeslag van 10 euro voor de bijzondere plek van tweehonderd vierkante meter. Als camperplaatsspecialist van de NKC is Frejo Blaauw de afgelopen jaren geregeld op de Nuuverstee geweest om te adviseren over de aanleg en inrichting van het terrein met de camperplaatsen en de gewenste voorzieningen. “Met de nieuwe ontwikkelingen is de Nuuverstee klaar voor de toekomst”, aldus Blaauw.

De sitecode van Camperpark Nuuverstee op Campercontact.com is 15158.

Reacties


Heb de bouwput in dec ‘17 gezien, het resultaat ziet er prachtig uit. Komen gauw eens kijken/uitproberen.
Draaimolen liefhebbers kunnen beter naar de kermis!
Zit er ook een versnelling op die draaimolen?
Op Campingpark Burgstaller in Dobriach (Oostenrijk) heeft men dit systeem al jaren, dus niets nieuws!!
In 2015 al in Denemarken gezien, dus geen eigen idee. Wat wel een leuk gezicht en een demonstratie gekregen van de gebruiker. Er was een wachtlijst...........
Is echt niet gek maar hartstikke leuk. Schotel draait echt wel mee. En anders maar in en 's avond weer uit. De Nuuverstee is een Topplaats voor camperaars. Er is niets wat je niet mist. Tot sauna en hottub aan toe. Van ons krijgen ze een 10. TOP.
Lastig met de satellietschotel en dan de luifel uit voor de schaduw!
Hoe gek wil je het maken...

Meest actuele nieuwsberichten


 • De camperplaats in Sas van Gent

  Camperlocaties Terneuzen niet meer gratis

  In Terneuzen moet straks voor alle camperplaatsen worden betaald. Voor de camperplaats in Sas van Gent, dat onder de gemeente Terneuzen valt, wordt een particuliere exploitant gezocht. Zo meldt PZC (de Provinciale Zeeuwse Courant).

 • Crosscamp lanceert compacte buscamper

  Verhuizen, boodschappen doen, of simpelweg op vakantie gaan. Met de compacte buscamper van Crosscamp kan het allemaal. Crosscamp is het nieuwste merk van de Erwin Hymer Group.

 • Camper ‘net op tijd’ uitgebrand

  Geluk bij een ongeluk: de camper van NKC’er Rob Aaldijk die in de nacht van zaterdag op zondag in het Friese Marum in vlammen opging, bleek goed verzekerd, ondanks dat de verzekering was opgezegd. Dit omdat de brand binnen de opzegtermijn plaatsvond.

Naar nieuwsoverzicht