Jubileummodel Opel Vivaro Liner 68


Het Duitse bedrijf Irmscher, gespecialiseerd in het ombouwen, tunen en oppimpen van Opels, bestaat dit jaar een halve eeuw en viert dit met het op de markt brengen van een snelle buscamper op basis van de Opel Vivaro. Omdat het bedrijf in 1968 werd opgericht, wordt de zogeheten Liner 68 in een serie van 68 stuks gebouwd.


Het jubileummodel valt op door de velgen van 20 inch, dikke bumpers en rode striping. De wagen is bovendien 35 millimeter verlaagd en heeft een motor van 175 pk, 30 meer dan standaard. Binnen heeft de camper leer op de stoelen en velours op de vloer.

Irmscher ontwikkelde zelf de I-Flex-meubelmodule: een unit met opbergruimte, een bed en een keuken, met wasbak, kraan en twee gaspitten. De module weegt ongeveer 80 kilogram, zit vast met sjorbanden en is in tien minuten te verwijderen. Hij is ook leverbaar voor de VW T5 en T6 en de Ford Transit, vanaf 4.000 euro. De Liner 68 is er vanaf 40.000 euro, te koop via Opel en Irmscher.

Irmscher Irmscher Keuken

Meest actuele nieuwsberichten


 • De camperplaats in Sas van Gent

  Camperlocaties Terneuzen niet meer gratis

  In Terneuzen moet straks voor alle camperplaatsen worden betaald. Voor de camperplaats in Sas van Gent, dat onder de gemeente Terneuzen valt, wordt een particuliere exploitant gezocht. Zo meldt PZC (de Provinciale Zeeuwse Courant).

 • Crosscamp lanceert compacte buscamper

  Verhuizen, boodschappen doen, of simpelweg op vakantie gaan. Met de compacte buscamper van Crosscamp kan het allemaal. Crosscamp is het nieuwste merk van de Erwin Hymer Group.

 • Camper ‘net op tijd’ uitgebrand

  Geluk bij een ongeluk: de camper van NKC’er Rob Aaldijk die in de nacht van zaterdag op zondag in het Friese Marum in vlammen opging, bleek goed verzekerd, ondanks dat de verzekering was opgezegd. Dit omdat de brand binnen de opzegtermijn plaatsvond.

Naar nieuwsoverzicht