De Engelse Retro Tourer


Marion en Buzz Burrel uit het Engelse Braunton konden geen camper vinden die aan hun wensen voldeed. Daarom besloten ze er zelf een te bouwen, waarmee ze met hun vier kinderen op stap konden.


Het werd een exemplaar waarin hun voorliefde voor Amerika en retro terug te zien was. De wagen trok nogal de aandacht en leidde tot de start van een familiebedrijf dat de Retro Tourer nu in serie bouwt.

Omdat ze het comfort en de rijkwaliteit van hun VW T5-personenbus erg goed vonden, besloten de twee dat dit ook de basis voor hun camper moest worden. De opbouw is gemaakt van aluminium sandwichpanelen. Door de ronde vormen doet hij denken aan de jaren 50 en aan de Airstream-caravans. Er is keus uit verschillende indelingen. De campers zijn allemaal winterhard en voorzien van een gasstel, koelkast, wasbakje en een douche en toilet. Optioneel zijn een magnetron, een koffiezetter en een oven leverbaar.

De Retro Tourer wordt met de hand gemaakt. De opbouw kan naar wens op een nieuw of op een gebruikt onderstel worden gezet, van een VW T5 of T6 of op een chassis van een ander merk. De opbouw kost 46.310 euro.

 

Retro Tourer 2018 10Retro Tourer Cab  

Meest actuele nieuwsberichten


 • De camperplaats in Sas van Gent

  Camperlocaties Terneuzen niet meer gratis

  In Terneuzen moet straks voor alle camperplaatsen worden betaald. Voor de camperplaats in Sas van Gent, dat onder de gemeente Terneuzen valt, wordt een particuliere exploitant gezocht. Zo meldt PZC (de Provinciale Zeeuwse Courant).

 • Crosscamp lanceert compacte buscamper

  Verhuizen, boodschappen doen, of simpelweg op vakantie gaan. Met de compacte buscamper van Crosscamp kan het allemaal. Crosscamp is het nieuwste merk van de Erwin Hymer Group.

 • Camper ‘net op tijd’ uitgebrand

  Geluk bij een ongeluk: de camper van NKC’er Rob Aaldijk die in de nacht van zaterdag op zondag in het Friese Marum in vlammen opging, bleek goed verzekerd, ondanks dat de verzekering was opgezegd. Dit omdat de brand binnen de opzegtermijn plaatsvond.

Naar nieuwsoverzicht