Bosch: diesel kan veel schoner


Nieuwe technologieën van het Duitse bedrijf Bosch kunnen autofabrikanten helpen om de uitstoot van stikstofoxide bij voertuigen zo drastisch te verminderen, dat ze nu al voldoen aan de toekomstige grenswaarden.

Dat heeft Bosch bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse persconferentie over de financiële resultaten.

Onder de grenswaarden

De ontwikkelaars bij Bosch hebben de bestaande technologie verder verfijnd. Door de nieuwe technologie blijft de uitstoot in alle rijsituaties onder de huidige grenswaarden en ook onder de vanaf 2020 geldende grenswaarden, stelt het bedrijf. Het maakt dus niet uit of de chauffeur snel of langzaam rijdt, of het winter of zomer is en of de meting plaatsvindt op de snelweg of in langzaam rijdend stadsverkeer. De nieuwe technologie bestaat uit een combinatie van geavanceerde injectietechnologie, een nieuw ontwikkeld luchtsysteem en een intelligent warmtebeheer, zo heeft het bedrijf laten weten.

Meer informatie over de nieuwe technologie van Bosch staat hier.

Reacties


Indien men in de directe toekomst alle bestaande voertuigen met nieuwe technologie zou kunnen voorzien om de uitstoot van fijnstof terug brengen tot onder de normen van 2020 is het lek boven water.
Belangrijk is het dan wel dat ieder aangepast diesel aangedreven voertuig een internationaal certificaat verkrijgt; zodat de milieuzones kunnen worden opgeheven.
Ik zag laatst op tv iets over blauwe diesel. Deze is geschikt voor elke dieselmotor en heeft ook heel weinig co2 uitstoot. Hij was nu alleen nog maar in het noorden van het land verkrijgbaar. Misschien iets voor het NKC om te promoten zodat hij snel in de rest van het land verkrijgbaar is.
W, Maartens
Is dit ook mogelijk voor een Fiat Ducato uit 1996 ??
N.J.Straathof
Geachte heer mevrouw, is het dan ook mogelijk om de verstuivers bij oudere type motoren te vervangen door deze nieuwe types.

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht