Vaker toiletteren dan douchen in de camper


Maar liefst 95 procent van de camperaars beschikt over een toilet in de camper. Hiervan gebruikt 27 procent dit toilet altijd, 24 procent alleen uit pure noodzaak en 48 procent gebruikt het toilet meestal wel.

Slechts 1 procent geeft aan het toilet nooit te gebruiken. Dat blijkt uit een poll op de website van de NKC.

Douchen

Een groot deel van de camperaars (86 procent) beschikt over een douche in de camper. Daarvan maakt 10 procent altijd gebruik van deze douche, 39 procent nooit en 32 procent alleen uit noodzaak. Slechts 19 procent maakt meestal wel gebruik van de douche in de camper. Van camperaars die geen douche hebben of hier geen gebruik van maken, doucht 63 procent op de overnachtingslocatie.

Bewuste keuze

Van de deelnemers aan de poll kiest 6 procent voor een overnachtingslocatie waar een toilet aanwezig is, 4 procent waar een douche aanwezig is en 29 procent waar een douche én toilet aanwezig zijn. Voor ruim 53 procent is het geen bewuste keuze, maar is het wel mooi meegenomen als deze wel aanwezig zijn. Bijna 8 procent kiest hier niet voor omdat ze er toch geen gebruik van maken.

Reacties


Wat een onzinnige discussie, laat iedereen het zelf weten, er zijn wel andere zaken waar wat meer aandacht aan geschonken worden, zoals gedrag onderweg o.a. netjes parkeren, of betalen voor sta geld.
O oh,
Wat een discussie weer! er is al eerder geschreven ieder doet het op zijn eigen manier dat is toch al genoeg.
De een begrijpt het niet de ander over gemakzucht om niet te hoeven schoonmaken, poepzakje enz.
Ik vind het allemaal goed
Wat een ongelovige reacties. Laat iedereen staan waar hij/zij wil en laat iedereen douchen of plassen waar hij/zij wil. Al die tips van camperaars moeten zus of zo. Wij moeten niks en doen wat we willen.
Bijzonder, dat veel reacties een kwaliteitsoordeel zijn. Over de camper, de wijze van camperen of de camperaar. Jouw eigen keuzes als norm stellen.

Wat iemand heeft en wat hij er mee doet is het gevolg van individuele keuzes en zolang er geen wet of regel is die dat belemmert, is er ook geen norm.

Wij hebben een VW T5. Zelf ingebouwd. Geen douche. Daar leent het volume van een T5 zich niet echt voor. Het toilet daarentegen wordt veelvuldig gebruikt.

Wij geven ook de voorkeur aan campings. Staan we vrij of op een camperplaats, dan is het voor een korte overnachting of we staan aan water. Menig keer heeft mijn flesje shampoo op een Scandinavisch steigertje gestaan.

Dat een camper bedoeld is om vrij te staan of op camperplaatsen is ook al zo’n onzinnige bewering. Eerst waren er campers en de zgn. camperplaatsen zijn pas later ontstaan. Dat een camper niet op een camping hoort! Wat een flauwekul.

Het is maar net waar jouw voorkeur ligt.
Wij gebruiken zowel de douche als het toilet in de camper zoals we het thuis gewend zijn, uiteraard met tijdsbeperking voor de douche. Eens in de twee á drie dagen lozen en vullen kan op veel plaatsen, deze punten vinden we meest wel op het navigatiesysteem van campercontact.
Wij doen alleen een kleine boodschap geen grote op het wc je in de camper op alle campings zijn sanitere voorzieningen .wij gebruiken nu de douche als kast
Beste Leo Tates,
Ik vind je idee over de buitendouche heel creatief. Kan je nog concreter worden hoe je dat gedaan hebt.
Ik hoor het graag.
Ed de Bruin
Wij moeten elke avond kunnen douchen, en soms ook s'morgens na een warme avond, anders kunnen wij niet slapen. Het toilet gebruiken we niet voor de grote behoefte. En als het niet anders kan dan hebben wij een speciale zak met korrels wat ook wel in schepen gebruikt word.
Na gebruik sluit je het hermetisch af om dan in de betreffende container te deponeren. Zo heb je geen gedoe om de toilet reservoir te reinigen.
Beste camperaars,

Hoe komt het nu dat wanneer er een discussie over een stelling ontstaat er altijd mensen zijn die de ander niet begrijpen of een ander hun wil willen opleggen. Termen als onbegrijpelijk of ik snap er niets van zijn hier wederom terug te lezen. Komt dat omdat we toch een beetje ouder worden? Minder flexibel? Is camperen niet de ultieme vrijheid? De vrijheid om de dingen te doen zoals jij dat graag wilt. Zonder een humeurige mening van een ander. desnoods poep ik op het dak. Maar wees gerust ik ruim wel mijn rommel op.wassen zoals vroeger voor het aanrecht, als het moet
poepen op de camperdoos, als het moet
niks moet maar alles mag, als het maar met fatsoen en hygiëne wordt gedaan,
vaker zijn de openbare toiletten minder dan varkenshokken en die worden niet bevuild door varkens.
Wat is er nog fijner dan heerlijk in je eigen campertje douchen.ik moet ook zeggen dat het voor ons een must is geweest bij het aanschaffen van onze bus camper een “ruime
douche/ toilet ruimte” Een genot waar we elke keer van genieten,en geen geklier met een natte lap en je eigen poepdoos,!
ik begrijp sommige echt niet ,ik gebruik in de zomer mij douche soms 2 x per dag,wie kruipt nu bezweet in zijn bed!!!!
douchen kost echt niet veel water,je nat maken -inzepen en afspoelen
je moet daar geen 10minuten instaan hoor,je moet niet douchen zo als thuis
wij komen in de zomer zo 3tot 4dagen toe met ons water
aan dat wasbakje wil ik me echt niet wassen!!!!
Er zijn camperaars die altijd op een campings staan en mogelijk geen gebruik maken van eigen douche en eigen toilet
Een keuze waar niets fout mee is.

Er zijn camperaars die haast nooit op camping komen en altijd altijd toilet en douche gebruiken.

Een onderzoek die deze verschillen niet meeneemt zal altijd verwonderlijke uitkomsten geven en niet representatieve zijn voor de NKC Camperaar
Ieder het zijne, maar campers zijn niet bedoeld om op campings te staan.
Daar zijn camperplaatsen voor bedoeld (of leuke gedoogplekjes.) ultieme vrijheid dus.
Dus heb je een douche en toilet nodig
Met een paar zuignappen aan de camper, een glasfiber tentstok en een douchegordijn van IKA maak je in een oogwenk een heerlijke buitendouche. Douchekop buiten het raampje, heerlijk!!. Niks binnen op te ruimen en droog te maken en toch je eigen douche.

Leo Tates
Ik begrijp het niet: in den beginne had je tenten en caravans en mensen die daarvan gecharmeerd waren. Geen probleem
Toen kwamen de campers en in den beginne waren dit mensen die kozen voor vrijheid met de daarbij horende faciliteiten zoals een douche , wastafeltje en toilet.
Dus je had mensen die het belangrijk vonden op camping te gaan wat ook geen probleem is. Nu heb je schijnbaar een mix van deze mensen en de vroegere camping mensen prefereren een plaats waar ze kunnen douchen en toiletteren . Ook geen probleem , maar neem dan een caravan en geen camper.
Dat heeft als voordeel dat er minder campers op de weg komen, goed voor de echte camperaar, en goed voor de andere groep omdat die hebben wat ze willen en zijn veel goedkoper uit met een caravan Iedereen tevreden
Nog niet zolang geleden als een een douchevraag gesteld op het forum. Mijn vraag betrof louter het probleem dat ik tot nu toe geen enkele camperbouwer heb kunnen ontdekken die een camper zonder doucheruimte kan leveren. Een ruime gelegenheid voor toilet en wastafel vind ik praktischer. Mijn argument hiervoor is dat ik het douchegedeelte vaak dusdanig krap vind dat je je nog nauwelijks kan bewegen. Zelf ben in rond de 1.85 mtr en nu ook weer niet giga in omvang.
Ik zeg altijd gekscherend dat die doucheruimtes zo klein zijn dat als je een erectie krijgt de deur moet openzetten.
Wat mij verbaasde aan het aantal reacties wat ik kreeg, was dat de meesten (op een enkeling na) mij niet begrepen of wilde begrijpen. Ik gun iedereen zijn doucheruimte, maar laat die camperbouwers nu ook eens een optie geven om een camper te kopen zonder doucheruimte.
Wij maken zelf altijd gebruik van een camping en zoeken meestal de wat duurdere campings op. Over het algemeen hebben wij weinig of geen aanmerkingen op het sanitair. Sporadisch komt het voor dat wij een vuile en vieze bende aantreffen. Buiten het hoogseizoen is dat meestal dan ook geen probleem.
's Morgens een stevige natte lap en 's avonds lekker douchen op de camping. Vaak rustiger en schoner dan in de ochtend.
Maar voor de liefhebbers, alle plezier in uw eigen douchehokje.
Ik zou een douche in een Camper echt niet gaan missen, ik heb liever dat deze ruimte bij mijn woonruimte komt. Douche is zeker geen must! Je kunt toch ook zonder een douche je lichaam wassen.
ik moet meer plassen dan douchen. Als dat meer mensen hebben is het geen wonder dat het toilet het meest gebruikt wordt. :-)
Onbegrijpelijk dat mensen veel geld uitgeven voor een complete camper met toilet en douche gelegenheid maar hier geen gebruik van maken.
Is dit puur gemakzucht om niet te hoeven schoonmaken ? Wat is er mooier en hygienischer dan douches in je eigen camper ?
Kan iemand uitleggen waarom u niet van de douche gebruik maakt? Wij begrijpen dat niet, douchen altijd in camper omdat het 'eigen' is. Dus schoon en geen gedoe. Overigens zijn wij naturisten (die 1% van de camperaars) en douchen we altijd wel op naturistenterreinen omdat de douches daar schoon en makkelijk zijn. Geen hokjes met te weinig hangertjes, spinnen of in kleine ruimte aankleden.
Nr 1 = mooie plek
Nr 2= toilet legen
Nr 3= water innemen en lozen.
Het zou wat zijn voor de mensen die (bijna) nooit douchen in de camper:
Camperfabrikanten bieden ook campers aan zonder douche maar met een grotere toiletruimte cq wasgelegenheid.
Dus grotere leefruimte!
Wij gebruiken de doucheruimte in onze Carthago Chic C line 4.9 als hangkast!


Nr. 1 = afvoer zwart en grijs water en waterinname.
Nr. 2 = rest heb ik in mijn camper.
Nr. 3 = douche is mooi meegenomen, maar niet noodzakelijk.
Nr 1 = mooie plek
Nr 2 = mogelijkheid toilet te legen
Nr 3 = mogelijk water in te nemen/ grijswater te lozen
Nr 1 = stroom en water
Nr2 = toilet en douche

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht