Harlingen krijgt meer camperplekken


De gemeente Harlingen wil een aantal nieuwe camperplaatsen realiseren. Deze maatregel moet de steeds grotere druk op de bestaande camperplaats bij de Tjerk Hiddessluizen opvangen. Het Harlingse college heeft hier zes locaties voor geselecteerd.

Camperplaats Harlingen

De camperplaatsen kunnen komen aan de Vluchthaven, de Willemshaven, de Kanaalweg, de Westerzeedijk en op twee locaties langs het spoor. Het is de bedoeling dat alle camperplaatsen tijdelijk zijn, om toekomstige ontwikkelingen van het terrein niet te blokkeren, zo stelt het college. De capaciteit van de locaties gaat variëren van enkele tot maximaal veertien standplaatsen. Voordat de camperplaatsen worden aangelegd, wil de gemeente in overleg treden met ondernemers, zoals de beheerder van camping Zeehoeve. Hier is van het voorjaar tot en met de herfst ruimte voor zestien campers.

De sitecode op Campercontact.com van de camperplaats bij de Tjerk Hiddessluizen is 14101, die van camping Zeehoeve is 14166.

Reacties


Goed om te lezen dat er meer plekjes bij komen. Wist u dat veel camperaars eerst een kijkje nemen op diverse webcams die Harlingen in beeld brengen? Gemakkelijk te vinden via google
Er wordt mee gedacht in Friesland.Gezellige plaats Harlingen.
In Harlingen is altijd wat te doen. Zeer levendig en een komen en gaan van schepen in en om de havens. Een echte aanrader voor de camperaars die volop in de gelegenheid zijn om ter plaatse te staan. Geweldig dat de gemeente dit stimuleert en waardeert. Uitbreiding is noodzakelijk omdat er meer vraag is dan aanbod. En deze gemeente ziet dat in, slim en ....fantastisch.

Harlingen is een prachtig stadje. De boottocht naar de eilanden is natuurlijk ook fantastisch. Op korte afstand kunt u ook terecht op de geweldige camperplek in Lollum. Zeer aan te bevelen!
We zijn al een aantal keren in harlingen geweest en gaan er binnenkort weer heen een paar dagen voor de kerst.
Het blijft een gezellige stad met een goede cp plaats.
de gr van Vlig.
Menigmaal Harlingen aan gedaan, vroeger per schip en nu met de camper, goede ontwikkeling , Harlingen is een aanrader voor jong en oud. Het bruist er altijd van activiteiten en gezelligheid. Ja en dan nu aan de Willemshaven een perfecte plaats. Te gek!!!
Geweldig als er camperplaatsen aan de Willemshaven komen,men loopt vanaf hier direct de stad in en men is ook op loop afstand van de boten naar Vlieland en Terschelling.
Ook het toilet en douche is hier al aanwezig.
Heelveel camperaars zullen hier blij mee zijn.
Met groet van een camperaar uit Gelderland
Harlingen is een prachtige plaats om te bezoeken. Het zou fantastisch zijn als je uit meerdere locaties zou kunnen kiezen, al was het alleen maar om een langer bezoek aan Harlingen te brengen. Zowel winkeliers, middenstand als inwoners zijn heel vriendelijke mensen. Alleszins de moeite waard om Harlingen aan te doen.

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht