Ducato terug naar de garage

Fiat heeft Ducato’s die gebouwd zijn in de periode van februari 2016 tot juli 2017 teruggeroepen naar de garage, omdat een steun van de EGR-leiding kan afbreken. In het ongunstigste geval raakt de steun de dynamo, wat kan leiden tot kortsluiting. Het gaat om de modellen met een 2.3 multi-jet Euro-6-motor, zonder AdBlue. Eigenaren hebben hierover een brief ontvangen.

Vierhonderd campers

Volgens Fiat gaat het om een relatief eenvoudige ingreep van een halfuur tot drie kwartier, die kosteloos wordt uitgevoerd. Naar schatting gaat het in Nederland om ongeveer vierhonderd campers. Wereldwijd betreft de terugroepactie meer dan 38 duizend Ducato’s. Eerder dit jaar moesten er ook al Ducato’s terug naar de garage vanwege problemen met de nokkenas.

Nieuwe Fiat Ducato

Na juli 2017

Omdat het enige maanden kan duren voor een onderstel bij de camperbouwer als camper van de band rolt, kunnen ook campers op basis van Ducato van na juli 2017 onder de terugroepactie vallen. Wie zekerheid wil hebben, kan bellen met de internationale Fiat Camper Assistance: 0080034281111.