Ducato terug naar de garage


Fiat heeft Ducato’s die gebouwd zijn in de periode van februari 2016 tot juli 2017 teruggeroepen naar de garage, omdat een steun van de EGR-leiding kan afbreken. In het ongunstigste geval raakt de steun de dynamo, wat kan leiden tot kortsluiting. Het gaat om de modellen met een 2.3 multi-jet Euro-6-motor, zonder AdBlue. Eigenaren hebben hierover een brief ontvangen.

Vierhonderd campers

Volgens Fiat gaat het om een relatief eenvoudige ingreep van een halfuur tot drie kwartier, die kosteloos wordt uitgevoerd. Naar schatting gaat het in Nederland om ongeveer vierhonderd campers. Wereldwijd betreft de terugroepactie meer dan 38 duizend Ducato’s. Eerder dit jaar moesten er ook al Ducato’s terug naar de garage vanwege problemen met de nokkenas.

Na juli 2017

Omdat het enige maanden kan duren voor een onderstel bij de camperbouwer als camper van de band rolt, kunnen ook campers op basis van Ducato van na juli 2017 onder de terugroepactie vallen. Wie zekerheid wil hebben, kan bellen met de internationale Fiat Camper Assistance: 0080034281111.

Reacties


Bellen met 080034280000 (nummer komt van de site van de rdw : https://terugroepregister.rdw.nl/Pages/Terugroepregister.aspx)
geeft ook uitsluitsel of je ducato onder de terugroepactie valt.
Download de Fiat Professional App
Vul je chassis nummer in en de App geeft aan als er een terugroep actie voor jouw auto is.

1 telefoontje verder kan ik bij de dealer terecht voor een inspectie en eventueel modificatie.

Super service !
Hulde aan Fiat
wij hebben geen brief gehad, maar onze Ducato (zoals omgeschreven) is in juni afgeleverd, dus ik neem aan dat het autogedeelte dan toch van de betreffende periode is ?
Aan zo’n service kan FORD nog eens een voorbeeld nemen!
Ford neem hier een voorbeeld áán
Ik heb ook een brief ontvangen en direct een afspraak gemaakt bij Fiat bedrijfswagens garage Blom in Gouda. Binnen een week kon ik terecht. Reparatie duurde twee uur en ook is er nog een soft ware update uitgevoerd. Zeer prettig geholpen en op professionele wijze uitgevoerd. Ben zeer tevreden.

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht