Ere-lid en eerste NKC-voorzitter Kees Pilaar overleden

Ere-lid Kees Pilaar is maandag 26 juni op bijna 87-jarige leeftijd overleden. Hij was medeoprichter van de NKC en de eerste voorzitter.

Kees Pilaar Mede Oprichter NKC

Als eerbetoon werd vorig jaar tijdens de viering van het veertigjarig bestaan de ‘Kees Pilaar Penning’ ingesteld om zijn naam voor altijd aan de NKC verbonden te houden.

De penning is bedoeld om namens de vereniging uit te reiken als bijzondere blijk van waardering. Tijdens de jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst ter gelegenheid van het nieuwe camperseizoen kreeg hij in 2016 zelf het eerste exemplaar.

 

Voorafgaande aan die bijeenkomst bracht hij toen een bezoek aan het kantoor van de NKC in Soesterberg. Daarbij vertelde hij verheugd te zijn over de enorme groei die de NKC, in zijn tijd begonnen als een vriendenclubje van zelfbouwers, heeft doorgemaakt.  Hij legde destijds als voorzitter al de basis voor de vorming van regio’s om onderling contact van leden gemakkelijker te maken.

Nog tot zijn 75e jaar ging hij samen met zijn vrouw Wil met hun deels zelfgebouwde buscamper op reis. Toen dat wegens gezondheidproblemen niet meer kon, verdween de belangstelling voor het camperen en de NKC echter niet. Hij volgde vanuit huis alle ontwikkelingen en was vorig jaar nog bij een jubileumbijeenkomst van de NKC aanwezig.

In een interview zei hij toen o.a. “Als ere-lid krijg ik ook ons mooie blad Kampeerauto nog steeds. Verbaas me dan dikwijls over de dure en mooie kampeerwagens die erin staan. Ja, dat woord gebruik ik nog vaak heel nadrukkelijk. Personen ken ik nog maar heel weinig. Maar voel me nog wel bij de vereniging betrokken. Het was en is nog steeds m’n kindje”.

Kees Pilaar wordt vrijdag in besloten familiekring gecremeerd.