Bezwaar camperplaats Apeldoorn afgewezen


Het bezwaar van brancheorganisatie Recron van recreatieondernemers tegen de aanleg van een nieuwe camperplaats in Apeldoorn is afgewezen.

Binnenstad van Apeldoorn


Dat betekent dat de locatie op het voormalig terrein van Centraal beheer Achmea over een aantal weken kan worden geopend. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente medegedeeld aan de NKC.

Bezwaar van Recron

Het Apeldoornse college had in april vorig jaar besloten tot de aanleg. Dit omdat er tot nu toe alleen ver van het centrum mogelijkheden zijn om in de camper te overnachten, op een camperplaats en op een aantal campings. De plannen moesten even in de koelkast toen bleek dat Recron officieel bezwaar aantekende tegen de aanleg. Dit bezwaar is nu ongegrond gebleken.

Goede aanvulling

Manager verenigingszaken Marretje Jelmersma is er blij mee. “Dit is heel goed nieuws, zowel voor de camperaar als voor Apeldoorn. Camperaars die het centrum willen bezoeken, willen graag op loopafstand van het centrum staan. Terecht heeft de gemeente vastgesteld dat het realiseren van een terrein voor campers een goede aanvulling vormt op het toeristisch toplandschap, zoals men dat noemt.”

Naar verwachting gaat de locatie ruimte bieden aan zeven tot tien campers, die er maximaal drie etmalen mogen staan. Het overnachtingstarief moet nog worden vastgesteld.

Reacties


Wat ben ik blij dat er nog een gemeente is waar men begrijpt wat iemand met een camper graag wil. Elburg is inderdaad een voorbeeld van: niét begrijpen. Jammer, weer een leuke plaats waar ik niet meer naar toe ga met mijn camper.
Amersfoort mag inderdaad serieus kijken naar een plek die niet zo idioot scheef is:dit is geen serieus aanbod, ook al is de scheve kadewand 'historisch verantwoord'.
Ik zou mij wél kunnen voorstellen dat er een lengtebeperking voor campers komt als de bezitters graag het centrum willen bezoeken. Ik vind het ongewenst als de auto langer dan 7 meter is: zo gebruik je wel heel veel ruimte wat voor gemeentebesturen een reden voor afwijzing zou kunnen gaan worden.
De Gemeente Amersfoort zou er een goed voorbeeld aan kunnen nemen en eens commerciëler denken met hun armzalige 3 stuks scheve camperplaatsen. Goed voor de binnenstad en het heeft niks te maken met brooddstoot van omliggende campings.
Ik denk dat de RECRON zich beter bezig kan houden met hun klanten/gasten die door grote recreatiepark eigenaren byv. Roompot worden weg "gesaneerd".
Dit is heel goed nieuws,toch mensen die begrijpen wat een
camperaar wil,mooie steden bezoeken en genieten van de omgeving en dicht bij het centrum.
goed gedaan Apeldoorn het is toch van de zotte dat de recron zich iedere keer weer bemoeid met ons camperaars, is ook gebeurt in Zandvoort. c molenaar.
De tijden veranderen en de bevolking is aan het vergrijzen. Het aantal camperaars neemt de komende jaren alleen nog maar toe. Deze doelgroep kiest niet voor een camping met alle voorzieningen, want die gebruiken ze nog maar deels. Dit is een concept diep uit de vorige eeuw. Een echte (camping) ondernemer zou moeten luisteren naar de behoeften van zijn klanten. Zo gebeurt dat overal, in welke branche je ook zit. Dus strategische kleinschalige camperplekken bij een toeristische lokatie, dat is de toekomst van de camperaar in Nederland. Ze zouden een voorbeeld moeten nemen aan onze Oosterburen. Je begint zo langzamerhand een hekel te krijgen aan die Recron, wat een stelletje achterhaalde figuren uit de vorige eeuw.
Geweldig dat Apeldoorn tot dit besluit is gekomen. Wij die een camper hebben gekocht met de hoop dat vele Apeldoorn zullen volgen!!
Het wordt tijd, dat de Recron zich niet meer met camperaars bemoeit, maar alleen met d'r eigen toko: kampeerders en (sta)caravanners, die daar graag samengeklonterd op een omheind terrein beschermd willen bivakkeren en daarmee een geheel eigen doel nastreven. Dat bestempel ik en met mij velen dus als "onvrij" recreëren en daarom heeft "de camping" me al jaren op geen enkele wijze enige vorm van interesse kunnen geven en ben ik blij al sinds 1979 in vrijheid te kunnen camperen. Wij als camperaars zijn trouwens daarmee op geen enkel wijze concurrent van de campings en we willen ook niet door de Recron er toe gedwongen worden , alsnog naar hun campings te komen! Ik hoop, dat de Recron nu eens helemaal buitenspel wordt gezet. Ik kampeer al vanaf 1950 en deed dat ook toen al het liefst vrij en meestal gratis of met een kleine vergoeding bij boeren of in het vrije veld en gelukkig kan dat op vrije en betaalde Cp's nog min of meer. Daarmee is de kampeervrijheid met het camperen sinds de tachtiger jaren weer teruggekeerd, maar ik maak me door de grote verkopen van campers wel in toenemende mate zorgen of is het een teken aan de wand, dat het recreatiebeleid helemaal anders moet? Is dat misschien een hele nieuwe taak voor de NKC? Ik zie op dit moment dus het liefst de macht van de Recron binnen de politiek en gemeenten zo snel mogelijk verdwijnen!
Dick Eindhoven
Een goede keus van deze gemeente!
Spijtig dat de gemeente Elburg er anders over denkt.
De voorkeur gaat hier uit naar de watersportrecreant !
Mooi te lezen dat er ook nog gemeenten zijn met een reeele visie op recreatie.
Top gemeente Apeldoorn.
We reageren hier op dit blijde nieuws maar misschien moeten we het B & W van Apeldoorn een bericht sturen en bedanken voor hun beslissing .Dit kan via gemeente@apeldoorn.nl
De Recron zal in Nederland blijven proberen om ons op een camping te krijgen waar je dan uiteindelijk niet welkom bent voor enkele dagen.
Ik ben blij dat ik de camperplaats dadelijk kan toevoegen aan www.dehoekies.nl
De Recron is zo ie zo overal op tegen,ze moeten eens naar het buitenland kijken.
Camings genoeg waar je buiten de camping mag overnachten
voor een klein bedrag.
En bovendien alles op de camping mag je gebruiken.
Douche Toilet enz
fijn te lezen voor appeldoorn. nu elburg nog want het is erg jammer dat dat verdwijnt. hopelijk leest iemand van b en w van elburg dit.
fijn te lezen voor appeldoorn. nu elburg nog want het is erg jammer dat dat verdwijnt. hopelijk leest iemand van b en w van elburg dit.
Goede zaak voor Apeldoorn, de Recron heeft het voor elkaar gekregen dat de camperplaats in Epe en Vaassen worden gesloten. Hans Holtman.
In Elburg gebeurt helaas het tegenovergestelde. Zonde, een gemiste kans voor de stad en haar ondernemers.
Apeldoorn Proficiat . Er is een spreekword die luit .Laat winden waaien laat rotsen loeien laat ieder met zig zelf bemoeien.... Dit geld zeker voor Recron. Guus Rodenburg
Toppie , laat ze maar in poepie ruiken 😜😜
Nu nog Elburg
Martin Veenstra
Dat is heel goed nieuws. Zou het dan toch nog gaan lukken in Nederland? Goed gedaan Apeldoorn!
Mooi zo!. Dat er nog maar meer plaatsen mogen volgen. Het gaat om de mogelijkheid om dicht bij het centrum te kunnen overnachten en dat daar maximale verblijfsduur aan wordt gekoppeld is prima. Dat maakt ook duidelijk dat het om ander publiek gaat dan camperaars of kampeerders die langer op één plaats willen blijven.

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht