Ford Nugget Plus


De Duitse camperbouwer Westfalia komt met de Ford Nugget Plus, een iets langere versie van de buscamper op basis van de Ford Nugget. Deze camper wordt al dertig jaar gebouwd en inmiddels zijn er 15 duizend van verkocht. De wagen dankt zijn populariteit aan zijn indeling, waarbij keuken en woongedeelte gescheiden zijn en natuurlijk aan de compacte buitenmaten. Bij de nieuwe Plus komt daar in de lengte precies 36 centimeter bij.


Basis voor de Nugget Plus is de Ford Transit Custom Kombi L2. Deze heeft een nieuw ontworpen, vast verhoogd dak en meer ruimte in het interieur. Daardoor is er plaats voor grotere kasten en helemaal achterin, aan de rechterkant is een vast toilet. Aan de andere kant is een wegklapbare wastafel.

Net als z’n voorgangers is deze Nugget een vijfzitter. De achterbank is voorzien van Isofix, waarmee je twee kinderstoeltjes veilig vast kunt zetten. De Euro-6-EcoBlue diesel is er met 130 of 170 pk, gekoppeld aan een zesversnellingsbak of een zestrapsautomaat. De nieuwe Nugget Plus is voor het eerst te zien op de beurs CMT in Stuttgart, die van 13 tot en met 21 januari plaatsvindt. De prijs voor de Plus is nog niet bekendgemaakt. De huidige Nugget is er vanaf 55.374 euro.

Reacties


Wie koopt er nog een ford camper..??
Na alles wat er over is geplubiseerd.
En waarom besteden jullie er nog aandacht aan.
Vr gr ruud pouw

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht