Camperplaats Leek verdwijnt


De proef met een gratis camperplaats in het centrum van Leek wordt stopgezet en er komt daar ook geen betaalde camperplaats. Dat is onlangs duidelijk geworden op een commissievergadering van de gemeenteraad van Leek, waar de plannen alleen op steun van het CDA konden rekenen.

Sinds mei van dit jaar liep er een proef met een gratis camperplaats: twee parkeervakken met een bordje, in het centrum van Leek. En lokale recreatieondernemer was daar niet blij mee en meldde dit aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM), die vervolgens de gemeente op de vingers tikte. “We moesten de camperplaats sluiten, of er een betaalde locatie van maken”, vertelt beleidsmedewerker Theo Vlaming van de gemeente Leek.

Plan van tafel

De gemeente besloot tot het laatste, maar verslikte zich in het systeem om het overnachtingstarief te gaan innen. Idee was dat camperaars tijdens de openingsuren bij het gemeentehuis een kaartje zouden moeten kopen. Het tarief moest 15 euro bedragen, zo had de gemeente berekend. Op de commissievergadering bleek dat vrijwel niemand erin geloofde dat er ooit een camperaar van deze mogelijkheid gebruik zou maken. Formeel moet het college nog besluiten dat het plan van tafel is, de verwachting is dat dit in januari gebeurt.

Vlaming wijst erop dat de ondernemer die geprotesteerd had tegen de camperplaats nu wel plannen heeft om camperplaatsen aan te leggen buiten de poort van zijn camping. Dat is weliswaar niet in het centrum, maar met tweeënhalve kilometer wel op loopafstand. “Dat is goed te doen.”

Reacties


Naar mijn inzien hebben ze ik Leek het bekende bord
voor de kop, heel simpel als men kijkt met hoeveel procent
het camper bezit is toegenomen de laatste tijd moet je wat ondernemen om een stukje van de koek mee te pikken.
en als Leek nou zo een geweldige toeristische plaats was
kon men zich wat veroorloven. Maar er zijn zoveel andere
mooie goedkope plaatsen die veel te bieden hebben dat
men Leek gewoon voorbij rijdt.
Leek mijden en zeker de Camping daar.
Die eigenaar zal wel populair zijn daar bij de middenstand. Haha
Leek? Het lijkt nergens naar! Doorgestreept op de kaart.
Misschien op basis van deze situatie als NKC een WOB-verzoek neerleggen om de juiste argumentatie van de ACM boven water te krijgen, waardoor de gemeente meent te moeten komen met een dergelijk voorstel. Het komt niet alleen in Leek voor, maar ook in andere plaatsen. Het is namelijk nog altijd zo, dat de ACM geen beleidsverantwoordelijkheid heeft. Op basis van dit onderzoek kijken of er ook een ander advies ontwikkeld kan worden.
Verder merk ik in algemene zin op, dat ons land vergeven is van controleorganen, die zich een behoorlijke eigen status hebben aangemeten.
Mijn mening blijft ook hier: gemeenten moeten geen camperplaatsen inrichten, maar (eventueel ondersteund door hun APV) gedoogplaatsen aanwijzen. Campers zijn zelfvoorzienend en hebben die camping niet nodig. Vooral in dit geval dus gewoon voorbij rijden. Ik opteer ook voor een zwarte lijst van campingbeheerders die camperaars dwarsbomen, als we tenslotte ook een zwarte lijst van camperbedrijven erop na kunnen houden .....
Anderzijds: waar maak ik me druk om wij camperen, mede om deze redenen, nooit in NL. Te klein voor onze vrijheid!
Een camperplaats bij een mooie stad of dorp is toch gewoon een parkeerplaats? Betaal overdag met een parkeermeter de plaatselijke parkeerkosten, en regel in een APV dat er in een geparkeerde camper 's nachts overnacht mag worden.
Camperaars komen niet voor niks naar deze mooie stad of dorp, ze laten gewoon heel veel geld achter.
Een camping op 2,5km? Die zoek ik niet eens op.
De eigenaar van een oubollige camping piept, en de gemeente reageert.
We hebben nu 2 verliezers, en de camperaar rijdt gewoon vrolijk voorbij.
Jeroen.
Jammer dat Recron met camping eigenaren zo kortzichtig handelen en de overheid daartoe de gelegenheid geeft. Ze begrijpen niet dat camperaars niet per se op een camping willen staat met allerlei toeters en bellen. Het wordt tijd dat de rechter aan dit fenomeen een eind maakt. Neem een voorbeeld aan het buitenland waar 1 nacht overnachten op een parkeerplaats geen probleem is. De organisatie snijdt op termijn in zijn eigen vingers. Camperliefhebbers gaan liever naar het vriendelijke buitenland dan rondkijken in eigen land, waar ze zien worden gedwongen tot verplichte winkelnering.
We hebben een camper om van onze vrijheid te genieten en hebben geen behoefte op campings te gaan staan die camper onvriendelijk zijn en duur zijn geworden met aangeschafte voorzieningen waar wij camperaars helemaal geen behoefte aan hebben.
We staan het liefst een of twee dagen op een plek dicht bij een stad/dorp of een te bezoeken locatie en willen daar best voor betalen.
Camping eigenaren die hier moeite mee hebben moeten gaan zorgen voor campervriendelijke plaatsen die voldoen aan de eisen van de camperaar.
Camping eigenaren die piepen bij overheden moeten we middels aantekeningen in de NKC gids mijden.
Het is te gek voor woorden dat gemeenten zich laten beïnvloeden door dit soort broodnijd sacherijnen deze zijn niet meer van deze tijd
Wordt het niet onderhand tijd om een lijst openbaar te maken welke recreatieondernemers een melding bij de ACM hebben gedaan tegen camperplaatsen. Die campings kunnen wij zo nodig gaan vermijden .Dus NKC werk aan de winkel.We wachten af.
De camping waar het om gaat ligt op 2.5 km van het centrum van Leek aan een overlichte weg. Hier wil je in het donker niet naar toe willen lopen of fietsen. De andere omliggende campings en camperplaatsen zijn in de winter niet open. Erg jammer dat het initiatief voor een camperplaats centrum Leek door deze ondernemer is verziekt. En erg jammer voor de andere ondernemers in het dorp.
Waarom zijn er altijd reacties te vinden waarin verwezen wordt naar de aanschafprijs van campers gelinkt aan het niet of weinig willen betalen voor een overnachting? Snappen deze mensen dan niet dat je bewust voor een camper hebt gekozen omdat je dan zelfvoorzienend bent en geen douche of toilet etc nodig hebt en eigenlijk alleen maar een plekje wil om je camper een nacht neer te zetten. Dat je hier een bedragje voor moet betalen is voor de meeste camperaars geen probleem maar bedragen als € 15,00 zijn ronduit belachelijk.
Dat een campinghouder een klacht indient bij de ACM en dat dit ambtenarenapparaat zijn oren hier naar laat hangen en vervolgens een gemeente onder druk zet is te gek voor woorden en geeft duidelijk aan camperaars als recreatiegroep nog steeds niet serieus worden genomen zoals in bv. Duitsland en Frankrijk wel gedaan wordt en dat de macht van 1 campinghouder groter is dan het totale collectief van de meer dan 100.000 camperaars
die gemiddeld zo'n € 55,00 per dag besteden.
Ik begreep dat de vorig jaar plotseling overleden GroenLinks wethouder Rien Honnef en de CDA zich nogal hard maakte voor deze camperplaats jammer dat een camping baas hier zo’n grote stem in heeft.
Camperplaats Het Knooppunt Oudeweg 47 9364 PR Nuis €10 met alle voorzieningen en met een mooie fiets route naar Leek een uitstekend alternatief.
Goeiedag, zielig verhaaltje van die Richards Seyts.
Weg met de campings, hoezee voor de camperplaatsen.
We hebben niks nodig, redden onszelf wel. Op een fatsoenlijke camperplaats dus. Jammer dat gemeentes zwichten voor de niet steekhoudende argumenten van campingbazen en de ACM ook nog eens een verkeerde duit in het zakje doet. € 15 vragen en niks bieden? Hallo! Afhankelijk van de aanwezige faciliteiten vind ik een bedrag tot even meer dan € 10 wel de top. In principe hebben we alleen maar een plek nodig om te staan.
Veel camperplezier, enne hou de camperplaats SCHOON!!!!!
Leek leek mij toch al niks, maar nu helemaal nix meer!
Die camping ben ik wel eens voor mijn werk op geweest. Ik zou er dood nog niet willen liggen! Wat een oubollige achtergebleven toestand daar, je waant je in de 60-tigerjaren.
Goed bezig daar in Leek
Als jullie het toerisme willen mijden tenminste
Verder is 15 euro als er verder geen voorzieningen zijn veel te veel ik wil best betalen voor een camperplaats maar dan moeten ze ook wat bieden.Ik reis veel door Duitsland waar je camperplaatsen genoeg vind voor minder met alle voorzieningen.
Maar ook Nederland heeft mooie camperplaatsen met alles er op en er aan voor minder en deze zijn bijna altijd
bezet, dus trek hier een lering uit
En geen super prijzen vragen en niets bieden
Bij zo´n eigengereide egoistische campingbaas wil ik niet eens gratis staan , campings zijn voor tenten en caravans en als men niet op een camperplaats durft te staan om de nacht door te brengen moet je naar een camping gaan , maar dan kun je beter een caravan kopen . Campers zijn zelf voorzienend en hebben geen dagelijkse faciliteiteiten nodig maar mogen wel voor alles waar zij geen gebruik van maken aan mee betalen een campingtarief is niet gelijk aan een campertarief en daar maken veel campinghouders zich schuldig aan om camperaars wel het camping tarief te laten te betalen , ooit 1 x in Ned. op een camping gestaan , nooit weer , 34, euro per nacht , hoe halen ze het in hun hoofd om dit van een camperaar te vragen die alleen stroom gebruikte waar ook nog apart voor betaald moest worden , mij nooit meer gezien , ik rij nog liever een uur verder dan dat ik op een camping moet gaan staan. Nee , hoor al krijg ik de overnachting gratis op een camping , mij niet gezien , laat mij maar heerlijk vrij en blij op een camperplaats staan , waar we heerlijk kunnen genieten en niet waar je het vel over de neus wordt getrokken , ik hoef toch niet mee te betalen aan een spelletjesteam ? Ik hoef toch niet mee te betalen aan de wasmachine of de droger die ik niet gebruik ?? Nee hoor lekker zulke gasten mijden en gauw verder rijden naar een plaats waar de camperaar wel naar zijn zin kan staan , we zitten toch niet verlegen om zulke campingbazen ??
Diep en diep treurig een groot deel van de camperaars rijden met een camper van tussen de 60.000 en 100.000 euro maar zijn nog te chagrijnig om op een camping te gaan staan waar ze 15.euro moeten betalen het liefst niets, ze zijn al verwend met al die camper plaatsen in stads of dorps centrum moet je met een caravan doen dan word je weggestuurt.
Jammer dat campinghouders zo kortzichtig zijn en alleen gaan voor eigen belang. Beter zou het zijn dat deze campinghouders voor zijn camping mogelijkheden aanbied voor camperaaars. Trouwens de gemeente laat zich hier dus duidelijk leiden door een campinghouder in plaats van het algemeen belang. Camperaars besteden nml. Bij meerdere middenstandszaken. Daar komt er gemeente dus niet voor op.
Riekt naar .....
m.v.g.
Simenon
Het is toch diep treurig gesteld in dit landje!
Een camping eigenaar hoeft maar te klagen,en de plaatselijke overheid luistert er naar.Nog even en daar komt een verbod om bij jachthavens te overnachten,omdat dit specifiek voor boten is!
Overheid,neem een voorbeeld aan landen als Frankrijk en Duitsland! Daar heb je de vrije keus.
Ik vind het wel sneu van die reacties, camping mijden boycotten enz. Je kan daarin ook te ver gaan.
Het is volgens mij niet de bedoeling om hier je gal te spuwen en mensen aan te zetten tot boycotten enz zoals de terror op internet.
De camping is een bedrijf en hoe erg is het om voor je bedrijf op te komen.
Ad van der Tholen.
Ik rijd nu 15 jaar met een camper. Ben over het algemeen een half jaar onderweg om van mijn vrijheid te genieten. Deze vrijheid wordt echter in Nederland behoorlijk beknot door dit soort berichten. Een camping bezoek ik ook wel eens, maar dan in het buitenland omdat het hier te koud is om in je blote kont te lopen. Verder dan dit soort campings ben ik nog nooit gekomen. Ik wil van mijn vrijheid genieten en dat kan op een camping niet zo als ik zou willen, bovendien heb ik daar de euries niet voor.
Leek voorbij rijden camping is die winters ook open.Een erg kortzichtige camping eigenaar graag naam vermelden als het een kerel is kunnen we de camping mijden
Weer zo’n ondernemer en gemeentebestuur die niet begrijpt dat camperaars niet op een camping willen staan. Het mag best een bepaald tarief zijn maar 15 euro is teveel. Campertje pesten is zo langzamerhand in NL schering en inslag. Wij zullen steeds minder in NL rondtrekken hierdoor. NL is geen vriendelijk camperland!
Een rede te meer om die camping zeker mijden!
Het gaat er voor mij niet om of die plaats nu gratis is of dat er een "redelijk" bedrag voor gevraagd wordt maar als een ondernemer op deze manier meent te moeten reageren uit angst voor "concurentie". Als 2 gratis camperplekjes zo'n groot probleem voor hem zijn, dan zou die zich beter bezig kunnen houden met de vraag "wat doe ik niet goed??" en niet misschien in de toekomst maar NU al een paar plekjes voor een camper beschikbaar moeten stellen.
Jammer dat sommige "ondernemers" zo weinig inzicht hebben en alleen maar aan eigen gewin kunnen denken.
Wat gratis....?. Simpel: "" voor wat hoort wat". Bovendien: zeker voor campers betalen, immers "wie breed heeft laat breed hangen". Maar los van de maat of de kosten: niks voor niks en weinig voor een beetje.
De camping eigenaar heeft niet begrepen dat we graag het centrum aan doen. We rijden dus Leek gewoon voorbij.
Betalen voor een camperplek in het centrum? Heel erg prima! Ook simpel te regelen met bijv. de app Aanuit.net. Als de plekken bezet zijn naar de camperplaatsen bij de camping ook niets mis mee. Maar het argument dat 2,5 km op loopafstand is....? Dat geldt écht niet voor iedereen. Het bedrijf van de wel erg kortzichtige ondernemer gaat vanzelf bergaf zo, zeker als wij als camperaars gaan boycotten.
Dus als je 's avonds, zaterdags of zondags aankomt is het gemeentehuis gesloten en dan?
Inderdaad gewoon parkeer tarief regelen met een automaat, dat is toch niet zo moeilijk.
Dan laten we Leek toch gewoon links liggen? Veel gemeenten snappen er nog niets van. Dan gaan wij liever naar Frankrijk, waar je in de leukste dorpen en steden, vaak ook nog gratis camperplaatsen vindt. Daar zijn ze wel gastvrij.
Allemaal een kaartje sturen met de beste wensen voor 2018 en er even bijzetten hoe blij we zijn met zijn overwinning.
Hoe zo gaat om het gewin,moeten camperaars dan overal gratis kunnen staan?Komen in veel gevallen met kostbare camper aan, maar als er hetaald moet worden, ho maar.
Laten we wel een beetje normaal doen, leven en laten leven.
zielig ondernemer wat maakt het nu uit 2 plaatsen en wat levert dat voor deze camping op geen zier alleen maar slechte reclame als camper kom ik toch niet voor een nacht op de camping veel te duur
Een dergelijke" camperplaats" zonder voorzisningen is m.i. eigelijk een gewone parkeerplaats waar je mag overnachten.
Als de gemeente dit in de APV regelt is het probleem opgelost?
Gemeentes zijn kennelijk bang voor de ACM lees ik de laatste tijd. Laten campinghouders eerst maar camperplekken bij hun camping aanleggen. Dan hebben ze recht van spreken, maar niet als zij "het voornemen" hebben. Want dan komt er toch niets van terecht en hebben zij hun zin.
Gewoon de camping negeren en er niet naar toegaan ,had die zelf maar wat moeten ondernemen. Linken deze pagina naar facebook .
De gemeente Leek laat haar oren hangen naar een campinghouder die er ook niets van heeft begrepen!
Tenzij het de bedoeling is om camperaars uit Leek te weren; dan is het een briljant voorbeeld van publiek / private samenwerking.
Dit is de snelste manier om je camping voor camperaars onaantrekkelijk te maken.
Laat de camping eigenaar eerst de plaatsen maar aanleggen, daarna boycotten. Gaat weer om het gewin!!
Gewoon boycotten die te vestigen camperplaats.

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht