Soap camperplaatsen Gennep duurt voort


Wederom is de gemeenteraad van Gennep er niet in geslaagd om een besluit te nemen over de toekomst van de gratis camperplaatsen in Gennep, Milsbeek en Ottersum.


De locaties staan ter discussie, omdat een campinghouder samen met de Recron bezwaar heeft gemaakt tegen de gratis plekken. Ze zouden zorgen voor oneerlijke concurrentie, omdat campinggasten wel moeten betalen voor een overnachting.

De camping en de Recron haalden hun gelijk bij de bezwarencommissie, maar de wethouder legde dit advies naast zich neer. Op zijn beurt werd hij echter teruggefloten door de gemeenteraad, die vervolgens aan het steggelen is geslagen over wat er met de camperplaatsen moet gebeuren. Diverse moties haalden het niet, waaronder een voorstel om een overnachtingstarief in te stellen voor de camperplaatsen. In september staakten de stemmen en toen deze motie de laatste raadsvergadering weer in stemming werd gebracht, werd hij afgewezen.

Het college moet nu weer met een nieuw voorstel komen en heeft besloten de kwestie eerst maar weer eens voor te leggen aan de betreffende raadscommissie. “Voorlopig blijven de camperplaatsen dus nog wel een tijdje gratis”, meldt de gemeentewoordvoerder droogjes.

Congres

Gennep is lang de enige gemeente niet die worstelt met het fenomeen camperplaatsen. Om die reden houdt de NKC een congres over de opmars van het camperen, voor partijen die hierbij zijn betrokken. Hoe kunnen recreatieondernemers, gemeenten en andere betrokkenen op deze trend inspelen? Wat heeft de camperaar te bieden?

Het congres vindt plaats in de Evenementenhal te Hardenberg, op donderdag 10 november, van 10.00 tot 13.00 uur.

Meer informatie en aanmelden

Reacties


Wat doet Nederland toch vreselijk moeilijk als wij om een camperplaats vragen !!!
I p v.de campers welkom te heten op een eenvoudige rustige parking, vlakbij een leuk stadje of dorp, maar jagen ze die weg,
Ik durf tegen buitenlandse camperaars niet te zeggen, kom maar naar Nederland, ons land is ook zo mooi !!!
Nee, ik schaam mij diep als ik te horen krijg dat er weer eens een camper, soms op een botten manier, midden in de nacht wordt weggejaagd , ook nog met een hoge boete !!!Camper vriendelijk .. ik ga wel naar het buitenland. Daar kunnen ze hier nog veel van leren..
Echt jammer dat een Camperplaats realiseren zo moeilijk kan zijn . In Vlissingen waar ik woon is een CP 5 plaatsen betaald geen voorzieningen op een parkeerplaats ongeveer 5 minuten lopen van het centrum niet echt een gezellige plaats . Er is bij het NS station een heel groot leeg geasfalteerd terrein ( hier stonden vroeger de auto's opgesteld die met de Veerboot meegingen) je zou denken een schitterend terrein om een CP te realiseren er kunnen wel 100 campers staan . Hek en slagboom er omheen 5eu per nacht en klaar is kees. Het zou voor Vlissingen heel goed zijn als er wat meer mensen komen want er staan heel wat winkelpanden leeg maar ja politiek en logisch dat past niet helaas.
Het heeft wat voor het zeggen,dat de gemeente geld rekent voor geleverde diensten ,Dat wij zo'n 40 tot70 euro kwijt zijn doet er voor de gemeente niet veel voor.Je zou 40 campers hebben iedere dag. Wat een feest maar wel netjes houden he.
Dag recron wii gaan wel naar duitsland en Frankrijk .En s,Winters naar spanje en portugal. gr,marrie en jan.
De vrije (of event. kosten-georienteerde) gemeentelijke camperplaats met geen of zeer beperkte voorzieningen en geen afzonderlijke beveiliging of bewaking moet een standaard faciliteit worden voor het lokale bestuur. Marktwerking mag, waar het algemeen maatschappelijk en economisch belang lokaal zo evident aan de orde is, niet meer het zaligmakende uitgangspunt vormen in de discussie.

De wet markt en overheid moet zo wie zo op de schop nu marktwerking op veel terreinen is doorgeschoten of gezien de maatschappelijke ontwikkelingen niet meer het uitgangspunt kan zijn. Ook lokale overheden moeten dus meer vrijheid krijgen om zelf te beslissen wat zij maatschappelijk wenselijk vinden en zelf willen uitvoeren. Dat past ook in de ontwikkeling van verdergaande autonomie en zelfbeschikking van
gemeenten (zoals bijv. bij de zorg e.d.)

Het zakelijk belang van bestaande campinghouders of investeerders die een kale camperplek tegen de hoofdprijs aanbieden (gat in de markt) kan en mag niet het argument en reden zijn dat een uit het algemeen belang wenselijk geachte voorziening niet door de gemeente zelf kan worden ontwikkeld.

Ook een provincie, waterschap of recreatieschap moeten onbelemmerd dit soort voorzieningen kunnen realiseren als daar vraag naar is (en die is er). Vaak valt het ook nog goed te combineren met andere aanpalende openbare voorzieningen zoals bijv. picknick- of parkeerplaatsen.

Kijk eens hoe bijv. Frankrijk dit mooi vorm geeft (soms i.s.m. de private sector) en niet te vergeten Schotland; een toonbeeld van gastvrijheid in deze. En geen wanklank van de campingeigenaar. Want die biedt tenslotte een heel ander serviceniveau (waar je ook voor kunt kiezen).

De NKC moet op dit soort zaken actief inzetten.
Het is simpel welke camping voorziet in 24/7 komen of gaan en dat 365 dagen per jaar. Je komt voor de stad. Niet voor een camping waar we niets te zoeken hebben, zelfs geen stroom nodig.
Wat een onzin van de recron. Vreemd allemaal, dus je mag niet met je bootje door Amsterdam varen, want daar zijn rondvaart boten voor. Mijn broer mag niet bij mij logeren, daar zijn hotels voor bestemd. En zo zijn er nog wel een paar te noemen. Je mag in elk dorpje of stadje of in elke polder met je bootje liggen maar o wee als je een camper heb. We komen niet voor de camping of de klaverjas avond. Wij willen een stad of dorp bekijken. Koffie drinken en wat winkelen. Wat heeft dat met een camping te maken?
Niets. Ze liggen vaak ver buiten het dorp
En nu maar hopen dat betrokken partijen het belang inzien van een dergelijke bijeenkomst en massaal komen opdagen en meedenken....

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht