Geen gratis camperlocatie meer in Geertruidenberg


De gratis camperlocatie bij de jachthaven in Geertruidenberg is met ingang van het nieuwe toeristische seizoen niet langer in gebruik.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en TopBrabant (toeristisch ondernemers platform) hebben middels een brief aan de gemeenten laten weten dat de gratis camperplaatsen in strijd zijn met de Wet markt en overheid. Bij TopBrabant zijn verschillende organisaties en verenigingen aangesloten, zoals Staatsbosbeheer, de Recron en Koninklijk Horeca Nederland.

Oneerlijke concurrentie

Marjolijn van Oosterhout van gemeente Geertruidenberg: "Het verdwijnen van de camperplaatsen heeft twee redenen. Ten eerste de Wet markt en overheid. Er zijn inmiddels meerdere betaalde camperplaatsen in en rond de gemeente, gratis camperplaatsen zorgen dan voor oneerlijke concurrentie. Ten tweede veroorzaakten gebruikers van de camperplaats overlast: onder andere zwerfafval achterlaten, dwars parkeren en onrechtmatig gebruik van faciliteiten van de jachthaven en sportclub. Ook de gratis locaties in Raamsdonksveer en Raamsdonk die onder de gemeente Geertruidenberg vallen willen we om dezelfde redenen opheffen."

De betaalde camperlocatie bij de jachthaven wil volgend jaar uitbreiden met een paar plaatsen.

Reacties


Dat de "gratis" plaatsen voor het "hek" van de jachthaven verdwijnen lijkt me normaal.Op de jachthaven kost een plaats 10€ en je kan dan gebruik maken van de faciliteiten die uitstekend zijn. De havenmeester is een zéér vriendelijk man. Wie "voor" het hek wil blijven staan moet dan ook maar de nadelen er maar bij nemen en niet "afwachten" tot het hek eens open gaat om dan je cassette te komen leeg maken. Wij zijn "Belgen" staan nooit "dwars" en laten ook geen afval achter ! Wij komen zéér vaak naar Nederland om te genieten en te fietsen.De reactie van H. Zoetemeijer vinden wij daarom ongepast tegenover zijn "zuiderburen"
Gemeente Geertruidenberg; Goed gedaan.
Zo blijven de profiteurs weg en heeft de havenmeester weer meer goedwillende klanten erbij .
Het is toch zo eenvoudig.
Met verbazing lees ik dit bericht dat dit gaat verdwijnen.
Weer een staaltje van onkunde van een gemeente. Het moge duidelijk zijn wie hiervan de vruchten gaat plukken.

ONBEGRIJPELIJK!!!
Beste meneer/mevrouw Huisman, ik voel me toch weer geroepen om te reageren. Ik begrijp dat u het allemaal onzin vindt en dat is jammer. We praten hier over een gratis camperplaats met meestal geen en/of minimale voorzieningen.
1) Bij de informatie over de camperplaats vindt u iets terug over de toegestane afmetingen van de camper. Als je hier niets mee doet, dan kom je dwars te staan en neem je meerdere plaatsen in beslag. Hierdoor veroorzaak je overlast.
2) Ik weet wat wij met 2 personen aan afval produceren, dat past niet in de genoemde kleine afvalbakjes. Doe je dit wel dan veroorzaak je overlast.
3) Maak je onrechtmatig gebruik van de faciliteiten van de jachthaven en de sportclub (de leden betalen daarvoor) dan veroorzaak je overlast.
Deze drie zaken hebben er mede toe bijgedragen dat de camperplaats wordt opgeheven en dat stoorde mij het meest.
4) De discussie over oneerlijke concurrentie ga ik hier niet aan, dat is iets voor de NKC en daarom zijn wij daar lid van.
5) Mocht de jeugd zwerfafval achterlaten dan ruim ik het op om het aanzien van de camperaar te verhogen en klachten te voorkomen.
6) Het verhaal over de caravan begrijp ik niet in dit verhaal ? Camperaars willen kennelijk ook luxe en maken misbruik van de geboden omstandigheden en dat is jammer. Laten we eens kritisch naar ons zelf kijken en voorkomen dat er meerdere camperplaatsen opgeheven worden !
Ik ben het hier niet mee eens. Dat er soms campers dwars staan komt omdat de plaatsen te kort zijn voor langere campers.
Wij staan daar regelmatig, maar de overlast waar jullie over praten komt meestal door jongelui die hun afval gewoon uit de auto gooien en de vogels pikken alles mee, zo ook uitdie kleine af valbakjes die er staan.
Dat ze weer beginnen te zeuren over oneerlijke concurentie, is onzin. Wij hebben een camper !!! Wij kiezen voor vrijheid en hebben niks anders nodig dan een plekje om te overnachten. Voor service gaan we naar een camping.
Wie voor een caravan kiest, weet dat je naar een camping moet en die mensen kiezen voor luxe, toilet, liefst vewarmt, douche, een kraan bij de hand enz..., wel daar moet je dan ook voor betalen
Laat ons de vrijheid en de gastvrijheid van de gemeentes die ons dat wel willen bieden zelf beslissen.11
Wij schamen ons voor de troep van anderen.Het zijn niet alleen onze zuiderburen.Maar als ik het ziet dan wacht ik tot ze wegrijden en wijs dan naar de achterband en dan zeg ik je verliest wat geloof ik.Dan word er meestal op geruimd.
Wat mij het meest stoort in dit verhaal is het feit dat er overlast is geweest !! We rijden in campers rond van 50.000 euro en meer, met standaard een toilet, een badkamer en een afvalbak aan boord. En laat nou net deze drie zaken in de klachten genoemd worden. We moesten ons diep schamen !
Ik hoop dat de gemeente Geertruidenberg als nog besluit om Raamsdonk van wege de aansluiting fiets route laat bestaan en Raamsdonksveer om dat deze parking naast de grote weg licht en hoofdzakelijk gebruikt wordt door campers op doorreis.

Dat de camperplaats in Geertruidenberg verdwijnt was te verwachten daar er naast een betaalde plaats is en inderdaad er nogal eens voor al Belgiëse Campers dwars parkeren.
HEEL JAMMER

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht