Gemeente Gennep behoudt gratis camperplaatsen


In de gemeente Gennep zijn in totaal dertien gratis camperplaatsen en dat blijft zo, meldt dagblad De Gelderlander. De verantwoordelijke wethouder legt het bezwaar van de RECRON en een plaatselijke campingeigenaar namelijk naast zich neer.


De campinghouder kwalificeert de gratis plekken als oneerlijke concurrentie voor campings, die bezoekers wél laten betalen. Campings zouden hierdoor namelijk inkomsten missen. De RECRON, brancheorganisatie voor recreatieondernemers, is het hiermee eens. Het vervolgens officieel ingediende bezwaar kon op instemming rekenen van de bezwaar- en beroepscommissie van de gemeente Gennep.

Wethouder Lucassen wil daar echter niets van weten, omdat hij van mening is dat een grote groep camperaars de voorzieningen van een camping helemaal niet aantrekkelijk vindt. Stan Stolwerk, directeur van de NKC, Europa's grootste camperclub, is het volmondig eens met de wethouder. "Camperaars hechten aan vrijheid en onafhankelijkheid. Velen hebben alles aan boord en hebben menig campingvoorziening dus helemaal niet nodig. Want wat moet je met bijvoorbeeld een animatieteam? Dit is echt een heel andere doelgroep dan de klassieke campingbezoeker."

Toch spreekt de camping ook menig camperaar aan. "Wij zien gelukkig ook recreatieondernemers die juist heel handig inspelen op het groeiende camperbezit”, aldus Stolwerk. "Met een specifiek aanbod en gepast tarief maken zij zichzelf relevant voor de camperaar. Het is niet zwart/wit."

Stolwerk ziet dat steeds meer gemeentes het belang erkennen van camperplaatsen, gratis of niet. "Het midden- en kleinbedrijf in de gemeente profiteert mee van al die camperaars. Ze trekken bijvoorbeeld het centrum in voor een gezellig restaurantje. We weten dat ze gemiddeld € 25,- per persoon uitgeven. Dat is natuurlijk aantrekkelijk."

De drie gratis camperlocaties waar het om gaat:

Reacties


Mooi zo dat maak je maar weinig mee , de meesten gemeente willen zelfs nog hogen toeristen belasting van de kampeerders
en camperhouders.
Deze gemeente verdient een Pluimje
Dankjewel gemeente Gennep!
Tijdens de 4-daagse daar gestaan.
Fijne plek!
Mogelijk moet de rechter zich uitspreken over de vraag of de camperplaatsen in Gennep gratis blijven. Zie de Gelderlander : http://www.gelderlander.nl/regio/maasland/gennep/campingbaas-wil-eerlijke-prijs-voor-camperplek-in-gennep-1.6275757#comments
Ik heb niets tegen campings. Maar er zijn er teveel die camperaars niet serieus van dienst zijn. Te vaak slecht te berijden plekken zonder schade te krijgen . s'avonds te vroeg dicht . Voorzieningen zoals lozen van afvalwater en vullen bijna niet toegankelijk. Bij regen kans op vast komen te zitten.
Geen aangepast tarief . Laten zij zich maar eens informeren hoe het moet door bekijken naar camperplekken aan de vele jachthavens , betaalbaar en goede voorzieningen omdat zij weten hoe ,dat bij de boten gevraagd wordt. Het Recron zou zich eens druk moeten maken om ook deze vorm van recreatief bezig zijn beter te bedienen, door campings te helpen iets
aan hun tekortkomingen te doen. Wij zijn blij als een plek veilig is achter een boom , goede schone voorzieningen en werkende card-betaal automaten en reële prijzen . Kan toch niet moeilijk zijn met een goede wil. Dwarsliggers hebben geen toekomst visie !
Gennep goed gedaan, laat maar zien dat jullie daar de wetten bepalen, vele gemeentes zouden een voorbeeld aan jullie moeten nemen...chapeau !!
hoop dat nkc ook eens stappen onderneemt en bekend maakt ,welke campings en beheerders altijd dwarsliggen ,hoop ook dat het volgende nkc camperplaats boekje ,alleen maar camperplaatsen in staan ,en nooit geen samenwerking met bandieten club RECRON meer aangaan
13 plaatsen????
sta er geregeld prima plaats
dicht bij eet gelegenheden heerlijk daar staan
laat het intact
Graag wil ik de gemeente Gennep feliciteren met hun beslissing.
Verder wil ik aan de Recron vragen als ze dit lezen waarom ze mij niet accepteren op de meeste campings. Mijn kamper weegt 7 ton .
Bij sommige campings kon ik ergens achteraf gaan staan.
De Recron zou eens een voorbeeld moeten nemen aan Frankrijk en/of Duitsland. Daar kan het wel : aan de overkant van een camping een kamperplaats van de gemeente en daar hoef je niet ver in Duitland te zijn, bv de Moezel.
Mooi! Zo kan het dus ook, andere gemeenten kunnen voorbeeld nemen aan Gennep. Goede, afgewogen, reactie ook van NKC. Het is inderdaad niet zwart-wit.

Meest actuele nieuwsberichten


Naar nieuwsoverzicht