100.000 campers in Nederland

Nederland telt sinds deze week 100.000 geregistreerde campers. Het aantal campers is de laatste jaren met maar liefst 50 procent toegenomen.

Tickets 2

“Dat de camper steeds populairder wordt onder Nederlandse reizigers, merken wij ook al jaren”, zegt Stan Stolwerk, directeur van de NKC, Europa's grootste camperclub. “De achterban van onze camperclub is de laatste zes jaar verdubbeld. We hebben inmiddels meer dan 40.000 leden.”

Steeds meer camperplaatsen

Veel overheden en ondernemers zien de toeristische waarde van camperaars die in hun omgeving verblijven en realiseren op steeds meer locaties camperplaatsen. De website campercontact.com telt inmiddels 20.000 camperplaatsen in veertig Europese landen. Gebruikers kunnen zelf nieuwe camperplaatsen toevoegen, wijzigingen doorgeven en beoordelingen geven.

Camper delen

Camperen wordt steeds laagdrempeliger. Om een camperreis te maken hoeft een vakantieganger niet zelf een camper te bezitten. Reizigers kunnen op steeds meer plekken een camper huren en zo kennismaken met dit kampeermiddel. De trend van het camper delen wint aan populariteit. Camperbezitters verhuren hun camper aan belangstellenden via websites als Goboony of Camptoo.