Ford Nederland erkent motorproblemen


Ford Nederland erkent dat er een probleem is de motoren van het type 2.2 TDCi, die in de jaren 2004 tot 2011 in campers op basis van een Ford Transit zijn ingebouwd. Dat komt naar voren in een artikel in de nieuwste editie van het magazine Kampeerauto 8.

Uit ervaringen van eigenaren van een dergelijke camper is gebleken dat de motor bij relatief lage kilometerstanden in de soep kan lopen. Volgens Ford Nederland kan dit echter alleen gebeuren als er vervuilde brandstof wordt getankt en als het brandstoffilter niet tijdig is vervangen. Ford belooft coulant om te gaan met schades, op voorwaarde dat het onderhoud volgens het boekje is uitgevoerd. Maar dergelijke gevallen van coulance hebben zich nog niet voorgedaan. Gedupeerden voelen zich in de kou staan. In Kampeerauto is onder meer te lezen wat eigenaren van een dergelijke camper kunnen doen om problemen te voorkomen.

Verder in deze editie van Kampeerauto, die vanwege de Kampeer en Caravan Jaarbeurs iets eerder dan normaal verschijnt, een voorproefje op deze beurs, met onder meer een overzicht van de campers die meedingen naar de titel Kampeerauto van het jaar 2016. Wie inspiratie zoekt voor reizen, komt ook in dit nummer weer ruim aan zijn trekken, met onder meer acht pagina’s met tips voor een reis door de Verenigde Staten, een verhaal over een industriële toer door het Ruhrgebied en een verkenning van de natuur in eigen land.

Meest actuele nieuwsberichten


 • De camperplaats in Sas van Gent

  Camperlocaties Terneuzen niet meer gratis

  In Terneuzen moet straks voor alle camperplaatsen worden betaald. Voor de camperplaats in Sas van Gent, dat onder de gemeente Terneuzen valt, wordt een particuliere exploitant gezocht. Zo meldt PZC (de Provinciale Zeeuwse Courant).

 • Crosscamp lanceert compacte buscamper

  Verhuizen, boodschappen doen, of simpelweg op vakantie gaan. Met de compacte buscamper van Crosscamp kan het allemaal. Crosscamp is het nieuwste merk van de Erwin Hymer Group.

 • Camper ‘net op tijd’ uitgebrand

  Geluk bij een ongeluk: de camper van NKC’er Rob Aaldijk die in de nacht van zaterdag op zondag in het Friese Marum in vlammen opging, bleek goed verzekerd, ondanks dat de verzekering was opgezegd. Dit omdat de brand binnen de opzegtermijn plaatsvond.

Naar nieuwsoverzicht