Campers only op camping Stad Den Haag

Hij is geopend: de camperplaats van Den Haag. Initiatiefnemer Erik Romein ziet een droom in vervulling gaan, die hem al twintig jaar bezighoudt. Tachtig campers kunnen er terecht op ruime plaatsen. Waarom staat er dan toch 'camping' op het naambord? “Alle denkbare namen met 'campers' en 'Den Haag' waren al geregistreerd, terwijl er niets mee gebeurt. Dus hebben we maar voor het woord camping gekozen.”
Den Haag
Den Haag


Het terrein zou je gevarieerd kunnen noemen. Er is een 180 graden panorama van de talloze rijbanen van het knooppunt Prins Clausplein, maar wie zijn hoofd een slag draait, ziet heel veel groen. Er vallen vossen en fazanten te spotten en de buurman is een bioboer. Erik Romein biedt zijn gasten de complete service van een camping, de broodjes bakt hij 's ochtends zelf.

Om het toegangshek te openen moet je eerst bellen met de receptie, dat is wel een beetje omslachtig. “Ik zoek nog naar een handiger systeem.” Binnenkort is de 'Haagsche Stadsfiets' bij de receptie te huur, en dat is wel handig, want de camperplaats ligt zeven kilometer van de Tweede Kamer, elf kilometer van het strand bij Scheveningen, en ruim een kilometer van het NS-station Ypenburg. Een overnachting voor twee personen, plus hond gaat circa twintig euro kosten. De sitecode op Campercontact.com is 41687.

Tekst Martijn Lamme