Goboony: camperverhuurplatform voor particulieren


Onlangs is een nieuwe website voor particuliere camperverhuur gelanceerd: Goboony.nl. Deze is vergelijkbaar met het bekende Airbnb, een online marktplaats voor particulieren die hun woning tijdelijk willen onderverhuren, maar dan voor camperbezitters.


Goboony.nl maakt het voor particulieren mogelijk eenvoudige een camper te huren of verhuren. Campereigenaren zetten zelf hun product online, geven aan wanneer de camper beschikbaar is en stemmen bij een aanvraag van een huurder de definitieve periode af.  Ook de betaling verloopt via het platform. Zowel verhuurders als huurders beschikken over een profiel, zodat ze elkaar kunnen beoordelen na de verhuurperiode.

Het idee voor Goboony is bij de oprichters ontstaan door de verhuur aan familie en vrienden in de perioden dat zij er geen gebruik van maakten. “Onze campers stonden het grootste deel van het jaar stil”, vertelt medeoprichter Mark de Vos. “Zelfs toen wij de campers aan vrienden en familie zijn gaan uitlenen, waren er nog genoeg momenten dat de camper in een loods stond opgeslagen en niet in gebruik was. Zonde van de tijd en het geld, vonden wij en bedachten een idee voor een platform waar particulieren eenvoudig campers kunnen huren en verhuren. Je kunt het grootste deel van de tijd geld verdienen aan je camper.”

Momenteel worden in Nederland ruim 150 campers te huur aangeboden op Goboony.

Meest actuele nieuwsberichten


 • De camperplaats in Sas van Gent

  Camperlocaties Terneuzen niet meer gratis

  In Terneuzen moet straks voor alle camperplaatsen worden betaald. Voor de camperplaats in Sas van Gent, dat onder de gemeente Terneuzen valt, wordt een particuliere exploitant gezocht. Zo meldt PZC (de Provinciale Zeeuwse Courant).

 • Crosscamp lanceert compacte buscamper

  Verhuizen, boodschappen doen, of simpelweg op vakantie gaan. Met de compacte buscamper van Crosscamp kan het allemaal. Crosscamp is het nieuwste merk van de Erwin Hymer Group.

 • Camper ‘net op tijd’ uitgebrand

  Geluk bij een ongeluk: de camper van NKC’er Rob Aaldijk die in de nacht van zaterdag op zondag in het Friese Marum in vlammen opging, bleek goed verzekerd, ondanks dat de verzekering was opgezegd. Dit omdat de brand binnen de opzegtermijn plaatsvond.

Naar nieuwsoverzicht