Nieuwe camperplaatsen Zandvoort ter discussie

Een aantal campings in Zandvoort overweegt om voor de winterperiode camperplaatsen op het terrein in te richten.
Zandvoort Aan Zee 23Sept1

Dit in reactie op plannen van de gemeente om camperplaatsen in te richten op het parkeerterrein De Zuid in Zandvoort. “Als we de aanleg hiervan op deze manier kunnen voorkomen, zullen we dat zeker doen”, zegt bedrijfsleider Olaf Schonewegen van camping De Branding.

De gemeentelijke plannen voor een camperplaats zijn onderdeel van een breder plan om het toerisme te versterken. Zo overweegt de gemeente 24 bungalows op het strand te laten bouwen en het overnachten op het strand te gaan toestaan. De camperplaatsen moeten gaan voorzien in de leemte die campings ’s winters laten, omdat deze buiten het seizoen zijn gesloten.

Toen Schonewegen van de plannen hoorde, heeft hij gelijk bij de gemeente aan de bel getrokken. “Buiten het seizoen komen hier alleen maar mensen met ACSI-korting. Dat betekent dat deze gasten niet meer zouden komen, want ze willen voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. En een camperplaats is natuurlijk goedkoper. Dat gaat ons flink wat omzet schelen.”

Als een van de campings besluit tot de aanleg van camperplaatsen, zijn deze alleen geopend als de camping is gesloten. “Gedurende het seizoen kunnen camperaars gewoon op de camping terecht”, zegt Schonewegen.