Camperplaatsen Woensdrecht geopend

In Hoogerheide in de gemeente Woensdrecht zijn vorige week twee nieuwe camperplaatsen geopend: een op de parkeerplaats van voetbalvereniging METO, met ruimte voor vijf campers en een locatie bij het viaduct aan de Scheldeweg, voor twee campers.
Woensdrecht IMG 2739 9Jul1

Bij beide locaties, die officieel door wethouder Martin Groffen zijn geopend, gaat het om een tijdelijke, gratis voorziening, bij wijze van experiment.

De locatie bij METO blijft in ieder geval tot medio 2015 in gebruik. Na een evaluatie besluit de gemeente of de camperplaats moet blijven en of het zinvol is om voorzieningen aan te leggen. Ook wordt het dan mogelijk een betaalde camperplaats. De locatie bij de Scheldeweg vervalt aan het eind van dit jaar, vanwege het WK Veldrijden in 2014 en de te verwachten reconstructie van de Scheldeweg. De gemeente hecht belang aan deze plek als testlocatie dicht bij de natuur.

De gemeente Woensdrecht heeft zich bij het realiseren van de camperplaatsen laten adviseren door de NKC. Ook is er overleg geweest met eigenaren van campings in de omgeving, die veelal ook aparte plaatsen voor campers hebben.

De sitecode op Campercontact.nl van de locatie bij METO is 22348, die van de locatie bij de Scheldestraat is 22349.