Voorjaarsweekend Doorn

Mudvol zat het Solo-voorjaarsweekend van 7-9 april jl. Met 200 deelnemers en met een scala aan activiteiten. Veel deelnemers waren al enkele dagen tevoren gearriveerd. Al voordat op woensdag 5 mei om 12.00 uur het officiële startsein voor de ontvangst werd gegeven, meldden zich de eerste liefhebbers. Yann Mintjes had amper de tijd om zich te installeren bij de receptie. Gelukkig kon zij daar de Solo’s ontvangen, want buiten was het aardig koud.

Op de zonnige en warme zondag na, bleef het die dagen koud, maar gelukkig ook droog. De nieuwe leden, zo’n 40 (!) in getal, werden, op een enkeling na, allemaal geplaatst op het nieuwelingenveld, samen met een stel ‘oudgedienden’. Ook nu bleek dat een geslaagde opzet.

Teamlid Arend ter Keurs hield op donderdag nauwlettend toezicht op de bouw van de grote tent, waarbij Ciska en Nita de mannen regelmatig van koffie voorzagen. Dat deden ze overigens het gehele weekend voor alle Solo’s, geholpen door veel vrijwilligers. De tent zelf werd van sfeer en kleur voorzien door schitterende bloemstukken, gemaakt door Ank Diemers. Werkelijk ware kunststukken. Na de introductie voor de nieuwe leden volgde op vrijdagavond de opening. Onze nieuwe coördinator Anja Eerdmans presenteerde daarbij het nieuw samengestelde Solo-team. Activiteiten slaan aan.

Marijke van de Made en Antoinette Paddenburg uit de regio Midden hadden een attractief programma opgesteld, dat duidelijk in de smaak viel. De deelname aan de activiteiten was ongekend groot. Twee volle groepen bezochten Huis Doorn. Er kwam zelfs het verzoek nog een groep samen te stellen maar dat was qua tijdsindeling niet mogelijk. Ook voor het Tabaksteeltmuseum in Amerongen was veel animo. Maar liefst 25 mensen gingen onder leiding van Helen van de Woerd met hun hond het bos in. Voor de inwendige mens (en ook dier) was gezorgd middels een tasje met versnaperingen. In de tent verzorgde een vrijwilliger van de NKC voor een flink publiek een presentatie  van de Campercontact App en twee groepen enthousiastelingen gingen bowlen.

Ook de zondagmiddag wandeling met Natuurmonumenten zat helemaal vol. Met daarnaast het Happy Hour, HarMusic, een heerlijk buffet en de band Jazzylee hoefde werkelijk niemand zich te vervelen. Zondagochtend verzorgde Nel van Aarle het Reisplein. Nog uren nadien was zij met enkele dames bezig de formulieren te rubriceren, terwijl de rest buiten van de zon en van elkaar zaten te genieten. Bij deze Solokoerier is als seperate mail de reisplein-inventarisatie al bijgesloten. Een staaltje van snel werken van Henry Brinkman.  Na het werk van de Reispleinleden is het aan de Sololeden zelf! Ga niet afwachten tot er iemand op jouw reiswens reageert, maar neem zelf het initiatief om gelijkgestemden aan te schrijven. Vriendelijk verzoek aan iedereen om altijd even op een mail te reageren, ook als je wellicht al voorzien bent. 
 
Afgezien van een spoedopname in het ziekenhuis van één van de nieuwe leden, die door een valpartij en onverwachte manoeuvre last kreeg van een onwillige en pijnlijke heup, verliep het weekend probleemloos. Sterker: van alle kanten en met name van de nieuwe leden, kreeg het nieuwe Soloteam alle lof toegezwaaid voor een zeer geslaagd evenement. En terecht! Was je er deze keer niet bij, maar wil je het niet missen: schrijf je dan nu vast in voor de Zomerweek in Arcen of het Najaarsweekend in Wezuperbrug! 

Een fotoreportage van het voorjaarsweekend 2017 is te zien op: flickr.