Voorjaarsweekend 2015


Het was wel even spannend… Een recordaantal van maar liefst 249 solo’s kwam naar het voorjaarsweekend in Vessem. Een enorme klus voor het vrijwilligersteam en even schrikken wellicht voor de 57 nieuwe leden die voor het eerst op een evenement kwamen. Maar het werd een prachtig weekend. Eurocamping Vessem bleek een prima locatie voor zoveel campers, de nieuw aangeschafte tenten boden de benodigde extra ruimte, het diner en de band waren van goede kwaliteit, de excursies leerzaam en ook het weer werkte mee. Wat wil een solo nog meer.

De nieuwelingen werden op vrijdagmiddag onder het genot van een borrel opgevangen door de regiocontactpersonen. Zij hadden eerder al telefonisch contact gehad met de nieuwe leden en nu ontmoetten zij elkaar in levende lijve. Het ijs is dan snel gebroken en al snel voelde iedereen zich een beetje thuis. Alle oudgedienden weten inmiddels de weg en konden hun hart ophalen bij het verstevigen van de contacten en uitwerken van vakantieplannen.

Filmploeg
Het weekend stond ook in het teken van het begin van de documentaire die Koen Suidgeest maakt. Het zal niemand ontgaan zijn dat de filmploeg in Vessem druk aan het werk was. In de documentaire wordt Irma Reede-Schalks gevolgd, die haar man recent heeft verloren. ‘Met rouwverwerking als onderliggend thema, wordt in beeld gebracht hoe zij alleen verder gaat met de camper. Het doel is een maatschappelijk relevante film te maken over innerlijke kracht en doorzettingsvermogen’, zo verwoordt Suidgeest het.

   

Irma was voor het eerst op een solo-evenement. “Koen heeft enorm op me in moeten praten voor ik wilde meewerken”, vertelt Irma. “Pas toen Koen zei dat het later een prachtig iets was voor mijn kleinkinderen, heb ik toegestemd. Ik wist niet wat ik kon verwachten bij Solo. Maar eenmaal in Vessem zag ik hoe geweldig het is. Het voelde als een warm bad. Het is ongelooflijk wat andere vrouwen doen. Solovrouwen stralen zo’n kracht uit. Cor Zeelenberg zei: ‘Wat fijn dat je het doet. Zo komt in beeld wat Solo voor mensen kan betekenen’. Ik was er met een andere insteek aan begonnen, maar al snel kon ik wat zij zei volmondig beamen. Het fijne was wel dat ik niet hoefde te acteren. Ik kon gewoon mezelf zijn, maar wel met een camera en microfoon vlak bij.”

Het plan is dat de film eind 2016 wordt uitgezonden door de IKON. Daarnaast wordt de film op andere manieren ingezet via organisaties en educatieve instellingen.