Nat, maar sfeervol Najaarsweekend

Met 181 camperaars zat het Solo-najaarsweekend 2017 zo goed als vol. Zesentwintig nieuwe leden hadden zich aangemeld en voor velen van hen was het wel even wennen. Zóveel campers bij elkaar is voor nieuwkomers vaak best overweldigend. Daarbij hielpen de weergoden ook niet echt: storm en regen waren de eerste dagen ons deel. Zij maakten het echter op zondag goed met een frisse, heldere zon en zo konden we toch ook buiten de grote tent nader met elkaar kennismaken, contacten aanhalen en genieten van koffie en op zondag, een heerlijk broodje.

Programma
Op vrijdagavond bliezen de Koekoeksblaozers met vrolijke klanken het weekend open, gevolgd door een genoeglijke avond inclusief happy Hour. Zaterdagochtend zat de grote tent bomvol met aandachtig luisterende Solo’s. Aastronoom Michel Brentjens boeide zijn toehoorders met een lezing over 's werelds grootste radiotelescoop Lofar, een onderzoeksprogramma die de geheimen wil ontrafelen naar de oorsprong van het heelal. ’s Middags konden de Solo’s kiezen voor een excursie naar de radiotelescoop of naar de biologische kaasboerderij De Drentse Hoeve in Wezup. De geplande excursie naar het atelier van Roy Greve in Elp moest door ziekte van de kunstenaar helaas worden gecanceld. Op de camping zelf was ook het nodige amusement georganiseerd met een reisfilm, jeu-de-boules, sjoelen en andere spelen. Het gezamenlijke diner viel dit keer bijzonder in de smaak waarna de remmen los gingen tijdens het feest met geweldige muziek. De dansvloer was met zoveel danslustigen bijna te klein. Het reisplein op zondag werd weer druk bezocht en de lunch met broodjes en (karne-)melk, thee en/of koffie had over belangstelling evenmin te klagen. ’s Middags konden de reislustigen voor onderscheiden reisdoelen nader met elkaar kennismaken, naar de beeldentuin en galerie Zwakanaga in Exloo, ook al zo’n geslaagd programmaonderdeel.

Met dank aan Rina en Nico die het hele programma tot in de puntjes hebben voorbereid.


Persbelangstelling
Belangstelling van buitenaf was er ook. Het Dagblad van het Noorden maakte werk van interviews met verschillende Solo’s en monteerden een filmpje voor de site. In de hoop dat de link nog werkt geven we bijgaand de link weer naar het artikel inclusief filmpje. http://www.dvhn.nl/drenthe/%E2%80%98Mijn-man-krijg-ik-niet-terug-maar-dit-stukje-vrijheid-wel%E2%80%99-video-22480874.html 

Ook twee journalisten die documentaires maken over maatschappelijk relevante onderwerpen voor Avro/Tros, kwamen nader kennismaken. Zij zijn van plan een uitzending te maken over éénpersoons-huishoudens en wilden daarvoor enige research doen. Zij toonden zich aangenaam verrast over ons Solo-evenement en hebben hopelijk wat contacten met Solo-leden kunnen leggen. Als Solo’s behoren we tot een groeiende bevolkingsgroep en blijkbaar zijn wij als zodanig ook een hot-item in de pers.

Enthousiast ontvangen
‘Ik ben donderdag aan het einde van de ochtend aangekomen op één van de enorme velden waar al heel veel campers stonden. Ik ben enthousiast ontvangen door eigenlijk alle aanwezige organisatoren die ik in de loop van de dagen ben tegengekomen, zowel bij de aankomst als bij de koffie-momenten in de tent. Natuurlijk was ook de ondersteuning bij technische 'probleempjes' goed geregeld. Ik vond het overweldigend, zóveel campers met solo’s als er waren. Jammer van ‘t slechte weer, want niets is zo leuk als met droog, zonnig weer wat bij elkaar langslopen....kennismaken en de verhalen van elkaar aan te horen. Het programma zat goed in elkaar. Ik heb geweldige leuke mensen ontmoet. Ik hoop ze vaker te ontmoeten. We hebben en houden contact. Bedankt voor de goede zorgen.... de leuke avond met goede muziek. ‘

Monique

Van Stans Denekamp ontvingen we onderstaand bericht, dat we graag met jullie willen delen.

‘Camperoriëntatie & nieuwe Solo’s

Wát een enerverend weekend!

Net lid van de NKC en NKC Solo reed ik met mijn gehuurde campertje naar mijn 1e NKC Solo-weekend. De ontvangst was top geregeld: vriendelijk, duidelijk, naar mijn plekje gebracht en gelijk was daar ook dé technische man. We plugden samen met de buren in en we stonden!

Na de koffie een rondje veld gewandeld voor mijn ‘camper-oriëntatie’: ik wil een camper kopen, maar welke en wat voor 1? Héél veel campers verder weet ik een heleboel meer. Super bedankt voor alle tips en jullie gastvrijheid! Met alle ‘nieuwen’ op een rijtje en het zonnetje nog op de donderdagmiddag konden we lekker buiten borrelen. Daarna snel eten om op tijd bij het avondprogramma te zijn. We vermaakten ons prima, gezellig met elkaar, de koffiemomenten in de tent en het programma.

Voor vele ‘nieuwen’ was het een bijzondere 1e kennismaking met Solo, leuk én enerverend!

Startende en ervaren camperaars met hun oudere, net nieuwe of geleende camper, veel nieuwe mensen, een beetje zoeken en ontdekken, veel en druk programma (koffie, reisplein, excursies, diner), vrijwilligers, oude leden, nieuwe leden in allerlei gezellige groepjes.

De NKC kende ik al vanaf de jaren 80. Ik werkte toen bij RCN (Recreatie Centra Nederland), eerst op het hoofdkantoor en later op recreatiecentrum ‘Het Grote Bos’, waar Cees Otto directeur was. Cees was toen voorzitter van de NKC en vroeg mij als notuliste van de NKC bestuursvergaderingen. Cees werd opgevolgd door Albert van Ool. In 1992 heb ik nog een paar maanden als uitzendkracht gewerkt op het kantoor van de NKC.

Tijden zijn veranderd, de club is groot geworden, maar het vrijwilligerswerk blijft. Dat blijft bijzonder en veelzijdig. Zonder vrijwilligers geen NKC Solo. Daarom nogmaals hartelijk dank en complimenten voor de vele vrijwilligers van het Solo-team!

Tot volgend jaar, hopelijk dan met mijn eigen campertje ☺.

Hartelijke groet,

Stans Denekamp’