Fantastische Jubileumweek Solo's

Halleluja, wat een fantastische jubileum zomerweek hebben de Solo's achter de rug. Al dagen voor de 12e juni waren veel solo's in Groenlo aanbeland en het aantal campers zou uiteindelijk de tweehonderd ruim overschrijden.

Een barstensvol programma was door de evenementencommissie onder leiding van Corinne de Roos en een flink aantal vrijwilligers samengesteld. Er was letterlijk voor 'elck wat wils'.

Er werd gefietst, gewandeld, op verschillende dagen met het treintje naar een Kaasboerderij en een wijnboerderij gereden. In de grote tent werd een likeurproeverij gehouden maar ook een crea-middag. Met twee naaimachines en een hoop lapjes, ritsen en naaigaren werden gegadigden met een naaiklusje op weg geholpen. Men kon stenen bewerken, schilderen, tekenen of sieraden maken onder leiding van de Mielke, de vrouw van Harmusic.

Het reisplein was succesvol. Marjan Buitenhuis en Nel van Aarle hebben alle wensen gebundeld zodat Solo's thuis kunnen uitpluizen of ze met deze of gene een leuke vakantietrip kunnen maken.

Het gezamenlijke diner was uit de kunst, een pluim voor de keukenbrigade van het Marveld. Het weer werkte geweldig mee. Bijna alles kon buiten gebeuren, koffiedrinken, BBQ, bijkletsen, de hapjes maken. De rommelmarkt, het optreden van de boerendansers, er viel letterlijk niets in het water. Ja, jammer genoeg op het eind het afbreken van de tent, dat werd een natte klus.

Deelnemers, de leiding, de bouwers en de organisatoren, iedereen kan terugkijken op een week die zijn weerga niet kent. Zo werd de viering van dit 20-jarig bestaan van de Solo's een gezellig, compleet en vooral warme belevenis.

Camilla de Nijs