20 Jaar Solo

Solo is er speciaal voor alleengaande NKC'ers met een camper. De Sologroep kent inmiddels bijna 500 leden. De groep is in 1995 opgericht en dat betekent dat 2015 een jubileumjaar is! De zomerweek in juni zal bruisen van de feestelijkheden. Het lustrumteam is al volop bezig alles in de steigers te zetten. Maar hoe is het eigenlijk allemaal begonnen? Daarvoor bellen we met Ada van der Pol, één van de grondleggers van Solo.

‘Ik weet het nog precies’, vertelt Ada. ‘Ik was in 1994 op een nationaal evenement van de NKC. Mijn man was nog maar pas overleden. Wat voelde ik me alleen! Iedereen was gezellig samen, en niemand keek naar mij om. Ik liep een vrouw, Suze Lijbrink, tegen het lijf wiens camper te koop stond. Ze vertelde dat ze alleenstaand was, en wilde stoppen met camperen. We raakten aan de praat en vroegen ons af of er meer alleenstaande camperaars waren die zich nogal verloren voelden. Uiteindelijk hebben we in november een oproepje geplaatst of er geïnteresseerden waren om samen iets te ondernemen.We kregen negen reacties.

In het voorjaar van 1995 kwamen we bijeen en besloten: ‘we gaan door’. Daarmee was Solo een feit. We hebben ons bij de NKC moeten binnenvechten, want zij vonden een apart clubje helemaal niet nodig. Maar Suze kon praten als Brugman en het is gelukt! In het najaar van 1997 hebben we Cor Zeelenberg erbij gevraagd en toen Suze er in 2000 mee stopte zijn wij samen doorgaan.’

In 2010 hebben Margriet Bijker en Joke Patutschnick het stokje overgenomen. Dat Solo een schot in de roos was, blijkt wel uit het nog steeds groeiende aantal leden. Solo is een grote, warme familie. Straks in het jubileumweekend zullen oude en nieuwe leden elkaar ontmoeten. Zet de datum vast in je agenda: 12 -19 juni: Jubileumzomerweek op Camping Marveld in Groenlo. Maar eerst is er natuurlijk nog het voorjaarsweekend: 10 t/m 12 april in Vessem.