Zomers najaarsweekend

Het belooft prachtig weer te worden op het Najaarsweekend van de Solo's in Wanroij. En dat is het! 192 Camperaars verzamelen zich voor het laatste gezamenlijke evenement van 2016.

Sommigen zijn al in het begin van de week afgereisd naar het zuidoosten van Brabant. Zelf heb ik me op donderdag reisvaardig gemaakt. Het mooie weer en het vooruitzicht van strand en een meertje houden me niet langer thuis. De tomtom brengt me feilloos naar camping De Bergen. Terwijl ik na de slagboom naar de entree van de Solosectie rijd, zie ik al diverse bekende gezichten en wordt er hartelijk gezwaaid als welkom. Henk gaat me voor naar veld 10, waar ik zelfs een plekje mag uitzoeken in zon of schaduw. Het veld is al half gevuld maar ik tref nog geen Solo's die ik ken. Als betrekkelijke nieuwkomer, het is mijn derde evenement, is dat ook niet zo gek. Maar het is ook aan jezelf om contact te maken. Dat lukt met de buurman, eveneens Henk geheten, en buurvrouw Wil ook prima en later met nog een stel vrouwen verderop.

Op het strand tref ik Anneke en we praten bij over de afgelopen zomer en ons wel en wee. Zij staat op een ander veld en ik word uitgenodigd bij ondermeer Wim, Bea en Sil om 's avonds drie-in-de-pan te komen eten. Dat laat ik me niet twee keer zeggen. Van de zomerweek herinner ik me dat Wim Kampioen drie-in-de-pan-bakker is. Ook nu werkt hij onverstoorbaar door aan een giga hoeveelheid van deze pannenkoekjes voor een gezelschap van zo'n 15 man. Hij heeft wat mij betreft de Heel-Solo-Bakt-medaille gewonnen.

De volgende dag gaan we met de meerderheid van deze club fietsen. In het centrum van Gemert gebruiken we de lunch op een schattig marktplein tegenover het immense klooster. Anneke en ik fietsen samen terug om op tijd te zijn voor de ontvangst van de (26) nieuwe leden. Anneke als regio-contactpersoon zit in de tent, ik zit bij de poort,. Na anderhalf uur word ik al afgelost, zodat ik toch nog even kan zwemmen. Heerlijk!
 's Avonds is de opening van het Solo-evenement waarbij Corinne het programma van de zaterdag toegelicht. Ook die dag is het stralend weer, met voor september ongekend hoge temperaturen. Te warm om de IVN-wandeling te doen en te jammer om binnen door te brengen in het Oorlogsmuseum in Overloon, besluit ik tot een andere invulling van de dag. Hoezeer ik beide programmaonderdelen ook waardeer, ik kies toch voor een fietstocht. Met vier vrouwen fietsen we zo'n 40-45 km door bos, heide en maisvelden.

Buiten dineren!

Zaterdagavond is traditiegetrouw het gezamenlijke diner, dit keer in het restaurant van De Bergen. Het is een buffet waar je U tegen mag zeggen, voortreffelijk verzorgd en lekker. De zondagochtend staan de overheerlijke broodjes en koffie plus thee alweer klaar, voordat het evenement wordt afgesloten door Wil Prins. Met name het bijeenplaatsen van de nieuwe solo's blijkt een succes, zo memoreert ze. Het is Wils laatste evenement als coördinator. Ze wijst nog eens op de oproep per mail van de NKC om zich als vrijwilliger op te geven voor diverse functies in de Soloclub en spreekt de wens uit dat velen zich aangesproken zullen voelen een steentje bij te dragen aan het voortbestaan van de club. Dank aan Wil, Anja, Corinne en Rein, Yann, de plaatsers, de vrijwilligers voor de ontvangst, de koffieschenkers, de tentbouwers, de opruimers en alle andere helpende handen om dit Najaarsweekend weer tot een geweldig succes te maken.

Omroep Brabant maakte een leuke reportage van het Soloweekend. 

Tekst: Karin Plantinga 
Foto’s: Anja Eerdmans