Voorjaarsweekend 2018

Het kan verkeren! Kende het Solo voorjaarsweekend een koude start, erna werd het ongekend mooi weer voor begin april. De Sololeden kozen camping De Jagerstee in Epe als standplaats. Zaterdagmiddag genoten de deelnemers van een prachtige koetsentocht en ’s avond kon bij de Ossenstal buiten gegeten worden.

Solo-ledenmiddag

Op donderdagmiddag 5 april werd voor het eerst een Solo-ledenbijeenkomst georganiseerd. 
Om zoveel mogelijk Solo’s naar deze bijeenkomst te krijgen was dit voorafgaand aan het voorjaarsevenement gepland. Dat bleek een goede greep, want er kwamen een kleine honderd deelnemers op af. Solo’s konden op deze ledenbijeenkomst in gesprek gaan met medewerkers van de NKC en met leden van het Soloteam en vragen stellen. Ook Peter de Vries (Soloreizen) en Jelle en Marga Hofstee (campercontact App) waren aanwezig om vragen te beantwoorden.

Na regen komt….

De Solo’s die al eerder dan vrijdagmiddag 6 april arriveerden op camping De Jagerstee in Epe voor het voorjaarsweekend, werden onaangenaam verrast door de kou en de regen. Het was drassig aan het begin van het veld waar de tent stond, modderig op de paden, ’s nachts vroor het zelfs, kortom, het was ronduit onaangenaam. De inrit van het veld kon gelukkig iets beter toegankelijk worden gemaakt door een pad van vlonders, maar toen dat er eenmaal lag, klaarde de lucht op en werden de temperaturen aangenamer.

En dat bleef zo, sterker, het werd zelfs prachtig weer. De stemming zat er meteen in. Opvallend was hoe vlot de bijna 50 (!) nieuwe leden zich met elkaar verstonden. Je merkte direct bij de ontvangst voor nieuwe leden een relaxte sfeer. Vrijdagavond deed Nel van Aarle in een interview uit de doeken hoe je het beste een gezamenlijke reis kunt voorbereiden.

Op pad met de paarden

Zaterdag was het hoogtepunt van de dag een tocht met Jan Plezier inclusief een aangename onderbreking met schnaps en gezellige accordeonmuziek, ’s avonds gevolgd door een heus en smakelijk pannenkoekendiner midden in de bossen bij de Ossenstal. Inmiddels was het zo zomers, dat er buiten gegeten kon worden! Nadien werd iedereen als extraatje in de tent getrakteerd op een drankje en werden de prijswinnaars van de quiz bekendgemaakt.

Afscheid HarMusic

Bijna vanaf het begin was Harm van Egmond bij Solo. Als deelnemer, maar onder de noemer ‘HarMusic’ verzorgde hij vele jaren het geluid en de muziek op de Solo-evenementen. Van rock & roll tot schuifelmuziek, alles zat in zijn repertoire. Er is wat afgedanst onder zijn muzikale leiding. Maar Harm was meer dan alleen de muziek.

Ook als EHBO’er konden we op hem rekenen. Toen hij geen camper meer had, kwam hij met de personenauto en een tentje. Met die personenauto zijn heel wat mensen die slecht ter been waren, op en neer naar campingrestaurants vervoerd. In Epe hebben we zijn vrouw en hem op een lekkere maaltijd getrakteerd bij de Ossenstal en met een daverend applaus afscheid van hem genomen. Harm: bedankt!

Reisplein

Het reisplein op zondag was in een nieuw jasje gestoken, waarbij Solo’s met vergelijkbare reisdoelen al direct persoonlijk met elkaar kennis konden maken en afspraken maakten. Zo is er, meer dan op eerdere Solo-evenementen, al een groot aantal reizen in voorbereiding genomen.

Eén van de veranderingen die het nieuwe Soloteam vorig jaar heeft ingevoerd, namelijk de héle zondag bij het programma betrekken, blijkt een gouden greep. Na het lekkere lunchbroodje, waarbij het jammer maar hilarisch was dat alle melk en karnemelk bevroren was, gingen er nog twee groepen op bezoek bij Imkerij ’t Haagje en ook de rondleiding bij de Forellenkwekerij was volgeboekt. Daarmee kwam een eind aan een geslaagd weekend.