Solo-zomerweek 2017 - Relaxed en zonnig

De Solo-zomerweek 2017 op camping Klein Vink in Arcen zit er weer op. Een kleine honderd Solo’s genoot van een prachtige zonnige week met een fantastisch programma. Alles werkte mee!

Veel Solo’s waren buitenlands of elders on-tour en daarmee was het aantal deelnemers iets minder dan de helft van het voorjaarsweekend in Doorn. Dat maakt het een stuk overzichtelijker en relaxed. Velen memoreerden dit bij vertrek als plezierige bijkomstigheid. De velden lagen dicht bij elkaar met de tent mooi centraal zodat iedereen zich betrokken voelde. De nieuwe leden waren weer bij elkaar geplaatst. Zowel in het weekend als in de midweek was er een bijeenkomst voor de nieuwelingen. Even in kleine kring bij elkaar het wel en wee van Solo uitleggen, onder het genot van een drankje. Later is er diverse malen bij de nieuwe leden geïnformeerd hoe zij het vonden om bij andere nieuwkomers te staan. Ze waren zéér positief! Zo’n eerste keer is voor sommigen best wel spannend en als je dan met gelijkgestemden bent, dat verbroedert. Er zijn al meteen afspraken gemaakt om samen naar het najaarsweekend te gaan en dan tegelijk aan te komen en zo weer bij elkaar te kunnen staan!

Zowel vrijdag- als maandagavond kwam iedereen bij elkaar voor het Happy Hour. Vrijdag werd er een modus gevonden: eerst zachte muziek zodat iedereen lekker kon kletsen en het laatste uur zorgde HarMusic voor vlotte muziek voor de dansliefhebbers. Ook zaterdagavond na de BBQ werd er nog even lekker gedanst. Zo kwam iedereen aan zijn trekken. Het blijft geven en nemen om het iedereen naar de zin te maken. 

Keur aan activiteiten
Zaterdag was er volop keus in activiteiten. Elsbeth de Weerd had het hele programma voor de Solo Zomerweek op poten gezet en zij ontving terecht héél veel lof daarvoor. De Solo’s die wat minder mobiel waren konden ervoor kiezen op de camping te blijven en deel te nemen aan gezelschapsspelen; zij werden ook nog verwend met een lekker stuk Limburgse vlaai.  Anderen fietsten naar Graanstokerij  de IJsvogel, naar de brouwerij van Hertog Jan, of naar het streekmuseum De Locht. De workshop wandelen met kaart en kompas sloeg ook goed aan. Met dank aan Jelma!

Zaterdagavond werd een topavond! Een prima verzorgde BBQ met voor elk wat wils, prachtig weer, dus lekker buiten zitten en muzikale begeleiding van troubadour Anouk. Dat was een schot in de roos! Iedereen genoot van haar prachtige stem en gitaarspel en het repertoire was goed afgestemd op de doelgroep. Over kwaliteit en kwantiteit van de barbecue hadden we niet te klagen. Toen niemand nog honger had, werd het overgebleven voedsel verdeeld en zo gingen veel Solo’s met overgebleven stokbroden, zalmstukken, vlees, vleessalade en/of fruitsalade naar hun camper om daar de volgende dag nog gezamenlijk van na te genieten.   

Midweek
Maandag was wisseldag. Degenen die alleen het weekend hadden geboekt vertrokken en een klein aantal nieuwelingen kwam aan. Maar de grootste groep bleef gewoon en daar hadden ze geen spijt van. De locatie leende zich voor zóveel leuke dingen! We konden met flinke korting in het thermaalbad. Er was een binnenzwembad, waar een groep dagelijks naar toe ging en ook bij het natuurven was het prima toeven. De omgeving is zeer de moeite waard, dus velen trokken er lekker met de fiets op uit. Eind van de middag keerde iedereen terug en vormden zich grote groepen die lekker zaten te borrelen en samen aten. Daarna werd er tot diep in de nacht gepraat en gelachen. Echt in de geest zoals Solo hoort te zijn.

Naast deze eigen initiatieven waren er ook nog leuke programma-onderdelen. De veiling. Oude (en soms bijna nieuwe) camperspullen werden per opbod verkocht. Van een deel van de opbrengst werd de fooi voor Anouk betaald. Voor het overig bedrag (€132,50) moet nog een geschikte bestemming gevonden worden (ideeën zijn welkom). Er was veel animo voor de jeu-de-boulescompetitie onder de professionele leiding van Rob Apon.

Heel Solo bakt! (zonder oven, wel te verstaan). Wat een ontzettend leuk idee!  Met enthousiasme gingen een aantal Solo’s aan de slag. Het resultaat waren negen tongstelende taarten die door de ‘Martine Bijl’ van de Solo’s, Cor Zeelenberg, werden gekeurd. Het team van Bea kwam met de prachtige ‘SOLO’-taart als winnaar uit de bus. ’s Avonds bij de koffie aten we alles met z’n allen op. Kees Nickel sprong in het gat, toen de NKC-presentatie ‘Veilig op reis’ niet door kon gaan. Hij vertoonde een prachtige en interessante reisfilm over Italië. Later ontving hij nog een kleine groep in zijn camper en vertoonde nog een andere film. Dank je wel Kees, voor deze actie!  

Aan alles komt een eind. Zo ook aan deze prachtige zomerweek. Was je er niet bij? Schrijf je dan volgend jaar op tijd in voor de volgende Solo zomerweek. Die wil je niet missen! Voor nu: tot ziens op het najaarsweekend in Wezeperbrug!   

Wil je de rest van de foto’s van de Solo-zomerweek zien? Klik dan op bijgaande link:
https://www.flickr.com/photos/plantext/albums/72157683409829160/page1 

Tekst en Foto’s: Anja Eerdmans