CCI niet-leden


De Camping Card International (CCI) kan je als niet-NKC-lid ook aanschaffen.

De kaart is te bestellen in de webwinkel van de NKC. De kosten voor deze kaart bedragen € 7,50 inclusief verzendkosten. Wanneer je de kaart nu besteld is de kaart geldig tot 31 maart 2018. Na 1 januari bestellen is de kaart geldig tot 31 maart 2019. De levertijd is maximaal twee weken.

Identiteitsbewijs

De CCI wordt op bijna alle campings in Europa geaccepteerd als identiteitsbewijs. Op deze manier hoef je het paspoort of ID-kaart niet meer af te geven. Je kunt nog wel gevraagd worden het paspoort te laten zien ter verifiëring van de kaart. Campingbeheerders zijn niet verplicht om de kaart als zodanig te accepteren.

Met korting kamperen

De CCI is een kortingskaart bij meer dan 2.640 campings door heel Europa en biedt flinke kortingen.

WA-verzekering

Met je CCI ben je voor een reisgezelschap van maximaal 11 personen verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid tijdens het verblijf op een camping, in een hotel of in een gehuurde accommodatie. Deze WA-verzekering heeft een subsidiair karakter. Dit betekent dat wanneer jij of jouw reisgezelschap een andere verzekering heeft die de aansprakelijkheid dekt of dat de aansprakelijkheid daarop gedekt zou zijn als de WA-verzekering van de CCI niet bestond, je eigen verzekering of die van jouw reisgezelschap voorgaat. De schade dient dan eerst bij de eigen verzekeraar gemeld te worden.

Als jij of je reisgezelschap geen eigen verzekering heeft die de schade dekt, kun je hier het schadeformulier downloaden. Het volledig ingevulde en ondertekende formulier ontvangen wij graag binnen één maand na terugkeer van de vakantie. Over het vervolg van de schadebehandeling zal de verzekeraar je nader informeren.

Deze WA-verzekering is een aanvullende service, maar uitdrukkelijk geen vervanging van je algemene aansprakelijkheidsverzekering (AVP) of je WA-autoverzekering. Kijk voor de volledige voorwaarden op de CCI-website.

Geldigheid en voorwaarden

De CCI is alleen geldig als:
• De vermelde geldigheidsdatum (expiry date) nog niet is verstreken;
• De achterzijde van de kaart is voorzien van je handtekening.

Als je een abonnement hebt afgesloten ontvang je ieder jaar voor het verstrijken van de geldigheidsdatum een nieuwe kaart. Dit gaat per automatische incasso. Beëindiging van het CCI-abonnement moet voor 1 december van het lopende jaar kan schriftelijk of per mail aan leden@nkc.nl.

De volledige voorwaarden van de CCI staan hier.

Paspoortnummer

Op de achterzijde van de CCI is ruimte voor het invullen van je paspoortnummer. Doe dit goed leesbaar en in blokletters met een watervaste pen of stift.

Verlies kaart

Bij vermissing of diefstal van de kaart kun je tegen betaling van € 7,50 een nieuw exemplaar bestellen.

Meer informatie over de Camping Card International staat op: www.campingcardinternational.com

NKC leden ontvangen de CCI jaarlijks gratis bij het NKC-lidmaatschap.