Bezig met laden

Gasflessen van Repsol in Spanje.

15250 keer bekeken
  • Delen

Als alternatief voor het niet kunnen vullen van buitenlandse flessen (dat is verboden in Spanje) kun je 6 kg statieflessen van Repsol gebruiken. Wie heeft hiermee ervaring? Waar verkrijgbaar? En passen ze op een normale drukregelaar? Zo niet, waar zijn de adapters te koop? Ook hier in Nederland?

 

J. Koning


Er zijn 2 mogelijkheden:  Koop in NL een LPG fles bij een bedrijf voor camperaccessoires. Dit heeft een aanschafprijs, maar heeft als voordeel dat er in heel europa kan worden getankt bij een van de vele LPG tankstations, zie www.mylpg.eu. Geen gewissel van allerlei soorten van gasflessen, ideaal als je regelmatig verschillende landen in de EU bezoekt.

Een tweede mogelijkheid is in spanje voor ca €30 een gasfles kopen bij een Cepsa gasvulstation (depot / fabriek) nadat je je ter plekke hebt laten registreren. (Repsol was medio 2013 alleen te koop voor de spaans ingezetenen). Zoek van tevoren op internet uit waar je in Spanje een gasfles kan kopen. Op de spaanse fles past uitsluitend een spaanse adapter. Neem een adapter met "salida libre", dan kan je je eigen reduceer er direkt op aansluiten.. Prijs ca €20. Dit reduceer is eventueel ook verkrijgbaar bij een "Ferreteria", een ijzerzaak. Deze oplossing met de spaanse fles is misschien het meest handig voor camperaars die lange tijd op een vaste plaats verblijven, overwinteraars.

Misschien was dit bruikbaar voor jullie.

Hans Koeleman

Helemaal eens met het 1e advies van Hans Koeleman. Wij hebben er zelfs een schepje bovenop gedaan en bij aanschaf van de camper gelijk 2 alu LPG- gasflessen laten monteren met een buitenvulling. Hangt (éénmalig) 'n prijskaartje aan (nb: informeer eens bij Kampeercentrum Budel), maar gemak dient de mens nietwaar.

Familie Van den Heuvel   

Het is zelfs mogelijk om bij de bezorger van gasflessen ( de vrachtauto van zowel Repsol en Cepsa) ter plaatse een fles te kopen., de prijs was euro 20 voor de fles en euro 15,40 , voor de vulling.

 

IK kocht een repsol gasfles bij een tweede handszaak (was even zoeken) voor € 10.

In de buurt van ALTEA  aan de doorgaande weg.

Als je er eenmaal een in het bezit heb kun je hem overal omruilen,zonder probleem en niks aanmelden enz.

Drug regelaar is wel te koop bij de ijzerhandel

Doen wij al 5 jaar

Wij kunnen deze repsol rode gasfles overnemen, kun je deze vullen met LPG en is dit dan net zo veilig als de rode lpgfles die je in NL kunt kopen?

Zorg er wel voor dat je de goede regelaar koopt: het moet met een draaiknop zijn, degene met een klipsluiting zijn niet geeigend voor campers.

 

 

9-02-2018 een volle Respol fles gekocht voor € 25 bij een gasfles depot zonder registratie of iets dergelijks. Het depot ligt ca. 5 km oost van Figueres als je Spanje binnenkomt aan de oostkant. Coordinaten zijn N 42.274023 E 2.988304. De aansluiting naar onze normale gasslang had ik al.

Goedendag, ik kom er even niet meer uit. Wij zijn van plan met de caravan naar Spanje te gaan. Inmiddels heb ik een url gevonden waar Repsol gasflessen te koop zijn url: https://www.repsol.com/app/sa/herramientas/buscadorestacionesservicio/#Carburantes:055,076,NEL

Nu dacht ik dat als ik een fles had, ik een aansluiting moet kopen en daar een mijn drukregelaar op moet aan sluiten. Nu kwam ik een filmpje tegen op Youtube en daar lijkt er niet apart ook nog een drukregelaar tussen geplaatst te zijn. www.youtube.com/watch?v=qDQt5P3qOFs   Mijn vraag is? Is de aansluiter met drukknop ook gelijk een drukregelaar? Met vriendelijke groet, Arie

 

klopt, het beste is de drukregelaar die je hebt aan te sluiten op de spaanse aansluiting, die gaat nl alleen open en dicht (salida libre) dmv een draaiknop. (net als de Nederlandse, ziet er alleen anders uit) deze zijn te koop bij een ferriteria of bij iedere bouwmarkt voor € 15 - 20
deze salida libre aansluiting ziet er bijna hetzefde uit, heeft alleen een draaiknop ipv klipje bovenop. ik gebruik zelf een Nederlandse en spaanse gasfles naast elkaar. de Repsol en Cepsa gasflessen zijn veelal ook om te ruilen bij de benzine stations van die merken, zeker in de buurt van dorpen en steden

Log in om te reageren.