Bezig met laden

betalen bij tolpoorten Frankrijk-Spanje

618 keer bekeken
  • Delen

Wij zijn al meedere keren door Frankrijk en Spanje gereden gebruik makend van de tolwegen.
Telkens weer hebben ondervinden we problemen dat we niet goed bij de betaalautomaat kunnen komen, of het zit te hoog (handig voor vrachtwagens, of het zit te laag (handig voor personen auto's).
Ik heb begrepen dat je ook met een creditcard tol kunt betalen, maar dat zal het bovenstaand probleem niet oplossen denk ik.
Na wat zoeken op de NKC site heb ik ontdekt dat je ook een tolbadge kunt aanvragen voor Frankrijk, die je achter je voorruit plakt en kunt doorrijden door de tolpoorten. Het systeem scant automatisch je badge als je langrijdt. Je bent dus verlost van het bovenstaand probleem.


Ik wil graag weten of iemand ervaring heeft met deze tolbadge. Ook ben ik benieuwd naar de ervaringen en eventuele tips met betrekking tot de andere manieren van het betalen van tol.
Ik zie jullie reactie graag tegemoet.


Hallo,

Vroeger betaalde ik altijd met een creditcard, maar, zoals je zelf zegt, lost dat wellicht je probleem niet op.

Bij de ANWB hebben we vier jaar geleden een badge voor de Franse tolwegen aangeschaft. Geen moment spijt van gehad. Eén van de voordelen is dat je bij de grote "peages" de rechterstrook kunt nemen, waar je met max. 30 km/u langs mag. Daar staan zo goed als nooit wachtrijen. Wij gaan er overigens nooit zo hard doorheen, maar dat is wat anders. Met de gecombineerde Frankrijk/Spanje, die er inmiddels ook schijnt te zijn, heb ik geen ervaring.

Ik heb meteen twee houders voor de badge gekocht, om die ook in mijn personenauto te kunnen gebruiken.

Wanneer je afspraken maakt over de verdeling van de kosten kan je de badge ook uitlenen, dat kan ook aantrekkelijk zijn.

Groet, Carel 

Ik stap gewoon even uit...

Bij een aantal tolpoorten is een kantoor van APRR creditcard en kenteken papieren meenemen en geregeld is het,hier iets voordeliger dan via de ANWB en werkt super goed  een aanrader

Ik heb ook een kasje. Ik moet wel stoppen, maar dan gaat de boom open.  Bij mij werkt hij wat traag. Als je een grote camper heb dan kan de automaat je aanzien voor > 3500 kg en betaal je teveel. Met het kasje kan dat niet omdat die tot 3500 kg gaat. Je kan dus niet te veel betalen.

​Freek

 

Log in om te reageren.