Bezig met laden

Schorsen en toch rijden ?

2567 keer bekeken
  • Delen

onze camper staat meestal in Frankrijk geparkeerd en dat maakt het heel verleidelijk om de wegenbelasting voor de winter te schorsen maar toch zo af en toe even een weekendje sneeuw te doen, heeft iemand ervaring of suggesties ?


Serieus?!


Niet doen. Los van mogelijke boete's ben je ook niet verzekerd dus dergelijke problemen wil je je medeweggebruikers niet aan doen.

je kan hem gewoon schorsen en ermee rijden;je betaald het hele jaar verzekering...!!

als je hem in de verzekering zou schorsen dan ja is hij niet verzekerd..

wij gaan lang op vakantie en schorsen hem altijd zodra wij nederland uit rijden!!

groetjes adrie

Vraag het na bij je verzekering én de RDW;

Schorsen is voor het tijdelijk niet gebruiken van uw voertuig. Het voertuig mag niet op de openbare weg komen en er mag niet mee gereden worden. Ook niet in het buitenland.

 

Beste RMF, je bent volledig duidelijk en volgens mij heb je ook gelijk, vraag blijft , hoe contolleerd de RDW in het buitenland en waar staat het echt duidelijk omschreven dat bij schorsing de verzekering niet meer dekt ??

 

@Jib en route, RDW controlleert dit denk ik niet, maar dat is wat mij betreft niet relevant.
Wat belangrijk is hoe je verzekeraar hier mee om gaat. Voor mij is het duidelijk dat een geschorst voertuig niet verzekerd is, voldoet immers niet aan de minimale voorwaarden om de weg op te mogen.
Kortste klap is je verzekeraar bellen en navragen.
Je wilt niet meemaken dat je een aanrijding veroorzaakt waarbij bv. naast materiele schade ook nog letsel optreed.
Als je verzekering dan niet thuis geeft.....poh...
Zelf zou ik dat risico voor die paar euro niet willen lopen.

 

 

Even een vraagje. Wat heeft de verzekeraar van doen met het feit dat er wel of géén wegenbelasting is betaald? Als het zo is dat de betaal plicht van premie voor de verzekering door blijft lopen dan ben je het hele jaar door verzekerd ook in de stalling neem ik aan?

Het is juist zo, dat als de camper in de stalling staat er géén of beduidend minder premie betaald zou moeten worden, Immers het risico is voor de verzekeraar zéér laag, Als je een ongeluk krijgt niet verzekerd zou zijn als je in het buitenland rijd is m.i een onrechtmatige daad.

 

Helaas moet ik teleurstellen !!, ik heb de verzekeraar gecontacteerd en de vraag voorgelegd, het antwoord is kort en bondig ! Als het voertuig geschorst is voldoet het niet aan de wettelijke eisen om deel te mogen nemen aan het verkeer. Dit ontslaat de verzekeraar van hun verplichting om bij schade tijdens ( niet toegestaan ) rijden op de openbare weg dekking te moeten geven, je bent dan dus noch WA noch aanvullend verzekerd. Bij stalling, dus niet op de openbare weg blijft het voertuig wel gewoon verzekerd !

Jammer , maar het was het vragen en proberen waard, niet doen dus !

 

 

 

 

Adria Vision , Hier nog even een opmerking , u spreekt van wel of  geen wegenbelasting betalen , dit is anders als een camper schorsen .

Daar naast is het mogelijk als een camper in de stalling staat en ge schorst is kan je vragen om de premie te verlagen naar beperkt casco waar wel brandverzekert in zit want dat is het grootste ricico .

Log in om te reageren.